Finalo serijoje iki trijų pergalių CSKA neturėjo aikštės pranašumo, tačiau joje vis tiek 3-0 pranoko Kazanės UNIKS krepšininkus.

Maskvoje vykusią trečią ir lemiama tapusią komandų dvikovą CSKA laimėjo 89:81 (29:24, 23:16, 25:26, 12:15).

Rezultatyviausias CSKA gretose buvo Tornikė Šengelija su 19 taškų. Willas Clyburnas pridėjo 18, Danielis Hackettas – 17, o Johanessas Voigtmannas – 10 taškų.

UNIKS ekipai 25 taškus (11/25 dvit.) pelnė Johnas Brownas, 17 – Jamaras Smithas, po 12 – Johnas Hollandas ir Okaro White'as.

Krepšininkai rusai CSKA komandai trečiose serijos rungtynėse kartu sudėjus pelnė 12, o UNIKS ekipai – 3 taškus.

Finalo serijos naudingiausiu krepšininku (MVP) išrinktas D. Hackettas.

Danielis Hackettas

Pažymėtina, kad prieš čempionams skirtų medalių užkabinimą T. Šengelija apsigaubė Sakartvelo vėliava.

Pirmąsias dvejas rungtynes Kazanėje CSKA laimėjo 85:77 ir 76:57. Aikštės pranašumą finale UNIKS turėjo todėl, kad reguliariajame sezone užėmė aukštesnę vietą nei maskviečiai.

VTB Vieningoje lygoje CSKA dominuoja nuo 2011-2012 m. sezono. Nuo tada skirtingo formato finaluose maskviečiams teko žaisti su UNIKS, Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“, Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ ir Maskvos srities „Chimki“ ekipomis, tačiau rezultatas visuomet buvo tas pats – CSKA pergalė.

VTB Vieningoje lygoje triumfavusi CSKA automatiškai tapo ir Rusijos čempione. Kitą sezoną tiek CSKA, tiek UNIKS žais ir Eurolygoje. CSKA turi A licenciją, o UNIKS į turnyrą iškopė per Europos taurės turnyrą, kuriame užėmė antrąją vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)