Rungtynės Jonavos centriniame stadione startuos 18 valandą, o juose, savo miestiečių akivaizdoje, pasirodyti turėtų ir jonavietė Paulina Sarkanaitė.

22-ejų futbolininkė pasakoja, jog prie jos karjeros pradžios nemenkai prisidėjo tėtis.

„Mano tėtis labai mėgo sportuoti, tai visada mane imdavo į stadioną. Gavosi taip, kad trečioje klasėje atėjo trenerė, mokykloje, kurioje aš mokiausi ir pasiūlė man žaisti. Reikėjo šiek tiek laiko, nes buvau jauna ir ne aš priimdavau tuos sprendimus, o tėvai. Išleido mane į mergaičių komandą, likau ir patiko“, – aiškino žaidėja.

Ji taip pat teigė, kad šiuo metu didžiausiais jos idealais išlieka jos bendraklubės, su kuriomis ji kiekvieną dieną treniruojasi.

„Anksčiau būdavo įvairiausių idealų, bet šiuo metu, manyčiau, tai yra mano komandos draugės, kurios kiekvieną dieną nori būti geresnės, žaisti geresnį futbolą, tai ir yra mano įkvėpimas, mano aplinka“, – akcentavo futbolininkė.

Pastaruoju metu ji atstovauja pajėgiausiai šalies komandai – Šiaulių „Gintrai“.

Kaip pasakojo P. Sarkanaitė, jos prisijungimą prie komandos nemaža dalimi nulėmė ir treneris Rimantas Viktoravičius.

„Pats treneris mane kalbino, kai man buvo gal 16 metų. Tada kartais jau pažaisdavau ir „Gintroje“, ir Jonavoje, atstovavau ir rinktinėms, bet atėjo toks laikas, kai teko pasirinkti, kur noriu važiuoti, ką noriu studijuoti.

Aišku, Kaunas buvo pirmoje vietoje, bet norėjosi aukštesnių futbolo pasiekimų, teko apgalvoti ir priimti sprendimą vykti į Šiaulius“, – mintimis dalinosi žaidėja.

Vaizdo įraše – daugiau futbolininkės minčių apie laukiančias rungtynes savo miestiečių akivaizdoje bei tikslus šių metų Baltijos taurėje.

Rinktinė tikisi pratęsti pozityvų 2021-ųjų sezoną

Lietuvos rinktinės branduolį sudarys žaidėjos, įgijusios patirtį 2019–2020 metų atrankos varžybose į Europos čempionatą bei šiemet sėkmingai pasirodžiusios tarptautiniame turnyre „Our Game“ Armėnijoje.

Pažymėtina, jog 2021 metus Lietuvos rinktinė pradėjo pozityviai. Mūsiškės iškovojo pergalę 1:0 prieš Jordaniją, pagerindamos rinktinės įvarčių rekordą nugalėjo Libaną 7:1 bei sužaidė lygiosiomis 2:2 su turnyro šeimininke Armėnija.

Užėmusios „Our Game“ turnyro pirmą vietą lietuvės įgijo dar daugiau pasitikėjimo savo jėgomis ir kelia sau ambicingus tikslus.

Varžovių rinktinėje – legionierių desantas

Pirmose rungtynėse lietuvės ketvirtadienį rungsis su Didzio Matiso treniruojama Latvijos rinktine. Varžovių gretose – 23 futbolininkės, tarp kurių 7 žaidžia užsienio klubuose.

Lietuvos moterų futbolo bendruomenei gerai pažįstamos gynėja Anastasija Ročanė ir saugė Karlina Miksonė, šiemet žaidžiančios Šiaulių FK „Gintros“ komandoje. Lietuvišką istorijos puslapį buvo atvertusi ir saugė Tatjana Baličeva, 2016 metais atstovavusi Gargždų „Bangai“, o dabar žaidžianti Rygos FS komandoje.

Net 4 latvių žaidėjos rungiasi Islandijos IBV „Vestmannaeyjar“ komandoje: gynėja Eliza Spruntulė, saugė Viktorija Zaičikova, puolėjos Lana Osinina, Olga Ševcova. Saugė Renatė Fedotova atstovauja Austrijos FC „Wacker Innsbruck“.

Latvijos futbolo viltis – Sandra Voitanė – gali pasigirti patirtimi elitinėse Europos futbolo pirmenybėse. Pasibaigusiame Vokietijos „Bundesliga“ čempionate latvių saugė atstovavo SV „Meppen“ komandai, tiesa, joje žaidė epizodiškai.

Visas moterų Baltijos taurės turnyro tvarkaraštis:

Birželio 10 diena (ketvirtadienis)

16:00 val. Alytaus stadione: Farerų Salos – Estija;

18:00 val. Jonavos stadione: Lietuva – Latvija;

Birželio 13 diena (sekmadienis)

12:00 val. Jonavos stadione: Rungtynės dėl 3 vietos;

14:00 val. Alytaus stadione: Rungtynės dėl 1 vietos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)