65 metų B. Gatesas gegužės 4-ąją paskelbė, kad po 27 metų santuokos skiriasi su savo žmona Melinda French Gates.

Pirmadienį, birželio 7 dieną, žurnale „Vanity Fair“ pasirodžiusi publikacija smulkiau aprašė seniai sklandančius gandus apie B. Gateso neištikimybę, įskaitant tai, kaip jis keisdavo automobilius, kad sumėtytų savo pėdas, rašo dailymail.co.uk.

„Mes visi manėme, kad tai vyksta tuomet, kai jis važiuoja pasimatyti su moterimis“, – žurnalui sakė vienas „Microsoft“ darbuotojas.

„Žinojau, kad jis turi daug susitikimų už įmonės ribų, kurie nėra įtraukti į jo darbotvarkę“.

B. Gatesas yra aistringas automobilių kolekcininkas, ypač mėgstantis „Porsche“. Neseniai jis įsigijo elektrinį „Porsche Taycan“. Anksčiau B. Gatesas yra turėjęs 1979 metų „Porsche 911“ ir itin retą „Porsche 959 Sports“ – pastarųjų buvo pagaminta vos 337 vienetai.

Tačiau kitas darbuotojas paneigė tokią nuomonę, teigdamas, kad B. Gatesas skrupulingai planuoja savo dieną ir garsėja tuo, jog visą savo laiką dalija penkių minučių tarpais.

Jis tvirtino, kad B. Gatesas yra „vienas intensyviausiai savo laiką planuojančių žmonių pasaulyje“.

Billas Gatesas ir Melinda Gates

Du šaltiniai žurnalui taip pat teigė, jog kažkas iš Melindos aplinkos buvo pasamdęs privatų detektyvą, kuris svariai prisidėjo prie sprendimo paduoti skyrybų prašymą. Šaltiniai tvirtino, kad privataus detektyvo surinkta medžiaga sudarys dalį skyrybų bylos.

Tačiau 56 metų teksasietės atstovas spaudai tokius pareiškimus pavadino „visiškai neteisingais“. „Nei pati Melinda, nei kažkas kitas jos nurodymu niekada nesamdė privataus tyrėjo“, – sakė jis.

Praėjusį mėnesį „The New York Times“ pranešė, kad B. Gatesas, trijų atžalų tėvas, dar vadovaudamas „Microsoft“ kelis kartus siekė jam dirbančių moterų dėmesio.

Kartą jis parašė elektroninį laišką vienai moteriai, norėdamas pakviesti ją vakarienės, o kitą kartą – per vieną verslo kelionę į Niujorką – „Gates Foundation“ dirbusiai moteriai pasakė, jog taip pat norėtų nusivežti ją pavakarieniauti.

2019 metais „Microsoft“ direktorių taryba buvo pradėjusi tyrimą dėl B. Gateso elgesio, kai jai buvo pranešta apie aktyvias milijardieriaus pastangas 2000 metais užmegzti intymius ryšius su viena jo darbuotoja. Įmonė pasamdė vieną teisininkų kontorą šiems įtarimams ištirti, o sekančiais metais B. Gatesas pasitraukė iš tarybos.

Viena atstovė spaudai tvirtino, kad B. Gateso sprendimas palikti direktorių tarybą neturi nieko bendra su šia istorija, o pats B. Gatesas ją pavadino neprotinga bei nugrimzdusia į praeitį.

Billas Gatesas

Žurnalas taip pat rašė, kad daugelis „Microsoft“ darbuotojų turėjo pasirašyti konfidencialumo sutartis, draudžiančias kalbėti apie jo vadovavimo stilių.

„Ilgą laiką mums buvo sakoma: „Tu esi pasirašęs sutartį. Tu negali kalbėti“, – pasakojo vienas darbuotojas.

Jis tvirtino, kad prabilti apie darbą B. Gatesui jį padrąsino šiuo metu vis dažniau apie jį pasirodantys pranešimai, tačiau jis pažymėjo žinantis, kad tai yra rizikinga.

Jo teigimu, darbuotojus nuolat stebi įmonės advokatai.

„O jie nėra malonūs teisininkai“, – pridūrė jis.

Darbuotojas nurodė, kad B. Gatesas, kaip ir kiti technologijų lyderiai, dažnai būdavo nekantrus ir labai reiklus.

Buvęs partneris, kuris dirbo „Microsoft“ tiesiogiai su B. Gatesu, sakė, kad jei darbas nebūdavo padaromas iki nustatyto termino, už tai atsakinga šalis turėdavo aiškintis tiesiai B. Gatesui.

Buvęs darbuotojas pavadino jį „nepermaldaujamu“ ir „globėjišku“, pridurdamas: „Jis kažko tavęs paklausdavo, o kai tu atsakydavai, jis pažiūrėdavo į tave ir tardavo: „Tai NĖRA teisingas atsakymas“.

Dabar paaiškėjo, kad M. French Gates į skyrybų advokatus kreipėsi 2019 metais, kai į viešumą iškilo B. Gateso ir Jeffrey Epsteino susitikimai.

Billas Gatesas

J. Epsteinas, kuris buvo kaltinamas seksualiniu smurtu prieš dešimtis jaunų merginų pirmajame šio amžiaus dešimtmetyje, 2019 metais kalėjime nusižudė.

Teigiama, kad M. French Gates po pirmojo B. Gateso susitikimo su J. Epsteinu pasijuto labai nepatogiai ir paragino savo vyrą laikytis nuo jo atokiai.

Tačiau B. Gatesas, jo žmonos nusivylimui, dar kelis kartus buvo susitikęs su J. Epsteinu.

Vienas fondo atstovas „The Guardian“ sakė, kad „jų fondas niekada neturėjo jokių finansinių reikalų su Jeffrey Epsteinu“.

Teigiama, kad M. French Gates taip pat nepatiko, kaip 2018 metais buvo tiriamas nederamas B. Gateso finansų valdytojo Michaelo Larsono elgesys. Tyrimas baigėsi tuo, jog kaltinimus M. Larsonui metusi moteris pasirašė susitarimą ir gavo kompensaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)