„Gimė septyni berniukai ir trys mergaitės. Džiaugiuosi. Esu apimtas jaudulio, sunku kalbėti“, – po žmonos gimdymo sakė sutuoktinis Teboho Tsotetsi, kalbintas „Pretoria News“.

Anksčiau 37 m. G. T. Sithole susilaukė dvynių, kuriems dabar – 6 m. Moteris teigia, kad jaučiasi puikiai. Praėjusį pirmadienį moteriai buvo atlikta cezario pjūvio operacija, ir taip gimė 29 savaičių sulaukę naujagimiai.

Pietų Afrikos socialinės plėtros departamento atstovė Lumka Oliphant patvirtino dešimtuko gimimą.

Guinnesso pasaulio rekordų atstovai domisi šiuo atveju ir aiškinasi, ar bus skelbiamas naujas pasaulio rekordas.


Šiuo metu daugiausia kūdikių vienu metu pagimdžiusios moters rekordas priklauso aštuonių naujagimių 2009 m. susilaukusiai amerikietei.

Šių metų gegužę 25 m. Halima Cisse iš Malio pagimdė devynis naujagimius. Pranešama, kad motina ir kūdikiai guli Maroko klinikoje ir jaučiasi puikiai.

Kai laukiamasi daug kūdikių, jie dažniausiai gimsta anksčiau laiko. Jei gimsta daugiau nei trys kūdikiai, dažniausiai taip nutinka po dirbtinio apvaisinimo, bet dešimtuko pora susilaukė visiškai natūraliai.

G. T. Sithole pasakojo, kad iš pradžių nėštumas buvo sunkus, ji daug naktų neužmigo nerimaudama dėl būsimų vaikų sveikatos. Moteris svarstė, ar kūdikiai sutilps gimdoje, ar išgyvens. Laimė, medikai patikino, kad nėštumo metu gimda plečiasi. Dabar gimdyvė ir jos sutuoktinis džiaugiasi stipriai pagausėjusia šeima.

Anksčiau buvo žinomi tik du atvejai, kai gimė devyni kūdikiai, tiesa, naujagimiai gyveno tik kelias dienas.

Atnaujinimas: Po kurio laiko paskelbta, kad pranešimas apie gimusį dešimtuką yra melagingas. Daugiau skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)