Ingredientai

Kaliaropė 1 vnt.
Marinuoti agurkėliai 3 vnt.
Šviežias agurkas 1 vnt.
Nedidelis svogūnas 1 vnt.
Sezamo sėklos žiupsnelis
Cukrus žiupsnelis
Česnakas 1 skiltelė
Aštrus padažas 1 šaukštas
Kalendros žiupsnelis
Druska pagal skonį
Aliejus 3 v. š.
Brokolio žiedynų papuošimui
Porcijos: 3

Gaminimo eiga

1. Kaliaropes, svogūnus nulupkite ir kartu su šviežiu agurku supjaustykite plonomis juostelėmis ar griežinėliais. Tai galite padaryti su pjaustykle arba peiliu. Supjaustykite marinuotus agurkėlius.

2. Viską dėkite į vieną indą, berkite sezamų sėklas, cukrų, brokolio žiedynus, druską, pilkite alyvuogių aliejų, actą. Įtarkuokite skiltelę česnako, įdėkite aštraus padažo ir plėšytų kalendrų. Viską išmasažuokite ir išmaišykite rankomis.

ALFO PATARIMAI:

· Jei nemėgstate kaliaropės, ją galite keisti plonai pjaustyta morka arba ridikėliais (bet nepažįstu nė vieno žmogaus pasaulyje, kuriam nepatiktų kaliaropė. Jei jums patinka ridikėlis – patiks ir kaliaropė).

· Vietoje kalendrų galite rinktis kitas mėgstamas prieskonines žoleles, pavyzdžiui, krapus arba bazilikus.

· Svarbu supjaustyti daržoves labai plonais griežinėliais. O tai labai greitai ir paprastai padės padaryti GRAEF pjaustyklė.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai