„Atostogų nebus. Mano tikslas – padėti Slovėnijos rinktinei patekti į olimpines žaidynes“, – baigiamojoje NBA sezono konferencijoje žurnalistams teigė krepšinio superžvaigždė.

Su „Mavericks“ komanda L. Dončičius nepateko į NBA Vakarų konferencijos pusfinalį – ketvirtfinalyje po dramatiškos kovos 3-4 teko pripažinti Los Andželo „Clippers“ pranašumą.

Visgi paties 22-ejų slovėno statistiniai rodikliai turėtų kelti nerimą tiek Lietuvos, tiek kitų būsimų Slovėnijos rinktinės varžovų trenerių štabams. Puolėjas ketvirtfinalio serijoje vidutiniškai pelnė po 35,7 taško, atliko po 10,9 rezultatyvaus perdavimo ir atkovojo po 7,9 atšokusio kamuolio.

Iki šiol Slovėnijos rinktinei niekada nėra tekę dalyvauti olimpinių žaidynių krepšinio turnyre.

Paskutinį kartą nacionalinės komandos marškinėlius Luka apskritai vilkėjo dar 2017-ųjų Europos čempionate, kur slovėnai pirmą kartą istorijoje iškovojo auksą.

Olimpiniame atrankos turnyre, kuris Kaune prasidės birželio 26-ąją, slovėnai pirmame etape žais su Lenkijos ir Angolos rinktinėmis. Atkrintamosiose varžybose šio pogrupio komandos žais su ekipomis iš pogrupio, kurį sudarys Lietuva, Venesuela ir Pietų Korėja. Į olimpines žaidynes Tokijuje vyks tik turnyro laimėtojai.

Į Slovėnijos rinktinės treniruočių stovyklą L. Dončičius vyks artimiausiomis dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)