Šį pavasarį „Bioderma“ pristatė aktyvaus poveikio rūgštinį prausiklį „Sébium Gel moussant actif“, kurio pagalba yra išvalomos užsikimšusios poros, o oda nuvaloma nepažeidžiant jos balanso. Būtent reguliarus odos valymas ir tinkamo prausiklio naudojimas yra geriausia kombinacija, jei norite padėti riebiai ir į spuogus linkusiai veido odai.

Genialumas – paprastume

Spuoguota veido oda kelia diskomfortą dažnam paaugliui ir kiek rečiau – suaugusiam žmogui. Tyrimai parodė, kad su šia odos problema susiduria net 80 proc. paauglių ir 40 proc. suaugusiųjų.

Dažniausiai pastebėjus spuogus į kovą su jais pasitelkiami įvairūs kremai ar procedūros, tačiau nepakankamai įvertinama odos higienos svarba. Reikia prisiminti, kad odos valymas – pirminė pagalbos priemonė pastebėjus spuogus, tad nuo šios kasdienės rutinos ir būtų verta pradėti kelionę gražesnės odos link.

Sąžiningai valyti odą yra ypač aktualu šiuo laikotarpiu, mat pandemijos metu, dėvint kaukes, padidėja visų odos problemų kiekis. Ji po kauke mažiau kvėpuoja, prakaituoja ir yra kitaip varginama.

„Sébium Gel moussant actif“ prausiklis padeda kovoti su odos problemomis ir suteikia visus aktyvaus odos valymo privalumus. Priemonėje esančios keratolitinės veikliosios medžiagos, švelniai nuvalančios odos paviršių ir prasiskverbiančios iki gilesnių jos sluoksnių, padeda puikai išvalyti odą.

Iš kur tie spuogai?

Pagrindinės spuogų ir inkštirų atsiradimo priežastys yra trys, kurios pasireiškia vienu metu ir kankina žmones, turinčius riebią veido odą.

Pirmoji priežastis – didelis perteklinių riebalų kiekis, kuris dar vadinamas hiperseborėja. Ji būdinga riebiai odai su išsiplėtusiomis poromis. Kuomet perteklinių riebalų yra gaminama per daug, susidaro storesnis jų sluoksnis, kuris dirgina odą, sukeldamas jos problemas.

Antroji problema yra odos sustorėjimas. Kadangi riebios ir į aknę linkusios odos ląstelės greičiau dauginasi ir užkemša poras, yra sukuriamos idealios sąlygos bėrimams atsirasti.

Visas šias problemas vainikuoja sparčiai besidauginančios bakterijos. Užsikimšusiose porose kaupiasi riebalai ir mažėja deguonies, o tai – puikios sąlygos spuogus sukeliančioms bakterijoms daugintis.

Visa ši trijulė problemų atrodo baisiai, tačiau į savo kasdienę rutiną įtraukus kruopštų veido valymą ir tinkamų priemonių naudojimą, galima jų išvengti. Dažnai naudojame pernelyg agresyvius produktus, pavyzdžiui, veidą prausiame muilu. Geriausias būdas sumažinti spuogų ir inkštirų atsiradimą – iš pradžių odą nuvalyti su tinkamomis priemonėmis, o paskui patepti kremu, kuris sukurtas riebios odos poreikiams.

Siekiant kovoti su spuogais ir renkantis veido prausiklį, verta atkreipti dėmesį į jo sugebėjimą mažinti riebalų perteklių ir taip neleisti poroms užsikimšti. „Sébium Gel moussant actif” prausiklis ne tik rūpinasi oda, bet ir veikia jos būklę, ją aktyviai valant. Šios priemonės formulė yra pritaikyta odai, kuri yra linkusi į spuogus, todėl jos dėka ne tik efektyviai nuprausite veidą, bet ir pasirūpinsite ilgalaike jos priežiūra.

Tai svarbu

Jei susiduriate su problematine veido oda, kurią kankina spuogai, renkantis priežiūros priemones būtina atkreipti dėmesį, kad tai būtų švelnūs produktai, kurių sudėtyje yra odos nedirginančių valomųjų medžiagų. Būtent jų pagalba veiksmingai sumažinsite riebalų perteklių ir pašalinsite nešvarumus. Kasdienai rinkitės švelnų, odos tipui pritaikytą prausiklį ir retkarčiais odą prauskite aktyviu prausikliu, turinčių veikliųjų keratolitinių ingredientų (AHA ir BHA). Tokį prausiklį naudokite tuomet, kai jaučiate, kad veido poros užsikimšo, pradeda rastis inkštirai bei spuogai.

Valant odą – taip pat svarbus ir saikas. Pasak dermatologų, dažnai žmonės siekdami kovoti su spuogais persistengia. Per intensyviai ir dažnai valant odą galima pažeisti jos apsauginę funkciją, todėl ji gali tapti jautri. Odą visiškai pakanka valyti du kartus per dieną – ryte ir vakare.

Efektyvus, bet švelnus odai

Spuoguota oda yra linkusi storėti, kaupti negyvas ląsteles ir riebalus. „Sébium Gel moussant actif“ valomojo prausiklio sudėtyje galima rasti alfahidroksio ir betahidroksio rūgščių derinį, kuris yra plačiai žinomas bei vertinamas dėl keratolitinio poveikio. Viena iš šių medžiagų veikia odos paviršių, kita – gilesnius sluoksnius. Keratolitinis poveikis padeda išlyginti odos struktūrą stimuliuodamas ląstelių atsinaujinimo procesą.

Sudėtyje esanti salicilo rūgštis – ideali veiklioji medžiaga riebiai ir į spuogus linkusiai odai, mat sumažina poras bei spuogus. Šios rūgšties pagalba, atskirdamas negyvas ląsteles, „Sébium Gel moussant actif“ prausiklis pašalina jas nuo odos paviršiaus – taip oda yra nušveičiama ir išvalomos poros.

Glikolio rūgštis prasiskverbia labai giliai ir pašalina negyvas ląsteles, pagreitina odos nusisluoksniavimo procesą bei sukuria „atnaujintos odos“ efektą. Būtent šveičiamojo poveikio dėka pastaroji tampa skaisti ir lygi.

Kartais atrodo, kad „šveičiamasis efektas“ turėtų sausinti bei dirginti odą, tačiau su „Sébium Gel moussant actif“ tokios rizikos nėra: kiekviena keratolitinė veiklioji medžiaga yra optimalios koncentracijos, kurios pakanka porų išvalymui ir inkštirų bei spuogų sumažinimui. Švelnus valomasis priemonės pagrindas padeda palaikyti riebios ir į spuogus linkusios odos balansą. Priemonė efektyviai pasirūpina į spuogus linkusia oda ir tuo pačiu tausoja odos ekosistemą.

Kasdienės rutinos poveikis

Tyrimai parodė, kad „Sébium Gel moussant actif“ prausiklis padeda sumažinti uždegiminius spuogus vos per 21 dienas, o inkštirų sumažėja priemonę sąžiningai naudojant 28 dienas. Dauguma jau išbandžiusių šį prausiklį patvirtino, kad oda tapo skaistesnė ir lygesnė, o jos išvaizdoje akivaizdžiai matėsi išvalyti gilesni sluoksniai.

Šią „Bioderma“ kompanijos naujieną patariama naudoti kiekvieną dieną, iki kol išnyks nepageidaujami odos trūkumai. Tuomet grįžkite prie įprastos higienos priemonės, pritaikytos odos tipui. Po prausiklio nepamirškite kasdienio veido kremo, kuris drėkintų odą ir kovotų su spuogais.

Užsakymo nr.: PT_87385625