Gegužės 30-ąją Riešės hipodrome (Vilniaus r.) klubo nariai suorganizavo nesertifikatines bandomąsias sprinto varžybas, kuriose greičio jėgas galėjo išbandyti ne tik kurtai, bet ir kitų veislių bei neveisliniai šunys. Pasibaigus azartiškoms varžyboms LKSK surengė jauko persekiojimo (Lure Coursing‘o) treniruotę.

„Kurtų renginiai dažniausiai vyksta gamtoje ir kažkaip mums visad pasiseka, kad būna geras oras. Dalyviai ir žiūrovai praleidžia puikią savaitgalio dieną su šeimomis, vaikais, bendraminčių kompanijoje, – džiaugėsi varžybų dalyvė, daugiau kaip dešimt metų Ibisos šunis auginanti Jurgita Keserauskienė. – Šis sportas, šunų lenktynės, nėra labai jaunas, Lietuvoje pirmosios varžybos įvyko 2014 metais. Ir nors organizatoriams finansiškai tokios varžybos neapsimoka, daug svarbiau yra tai, kad mūsų šunys gali varžytis, pajusti lenktynių azartą“.

Ibisos šunų veisėja J. Keserauskienė yra Lure Coursing‘o varžybų teisėja, tokių teisėjų Lietuvoje yra net aštuoni.

O visai netrukus, birželio 20 dieną, Riešės hipodrome klubas surengs ir oficialias Lure Coursing‘o varžybas, varžybų išvakarėse ten pat vyks specializuota, jau 25-oji, klubo paroda. Šunis vertins tarptautinė šunų teisėja Monika Mikulienė.

Karantino suvaržymams laisvėjant, šunų mylėtojai tikisi, kad vasarą su savo augintiniais vis dažniau galės dalyvauti varžybose bei parodose.