Didžiausia varžybų žvaigžde bus pasaulio bei Europos čempionas Andrius Gudžius. Disko metikas demonstruoja gerą sportinę formą ir šiemet turi antrą sezono rezultatą pasaulyje – 68,62 m.

LLAF taurės varžybose sezoną atidarys dar vienas būsimas olimpietis Edis Matusevičius, tik ką sugrįžęs iš treniruočių stovyklos Turkijoje. Beje, būtent Palangoje lengvaatletis pasiekė Lietuvos rekordą, prieš dvejus metus ietį numetęs net 89,17 m.

„Pasiruošimas buvo sunkus. Ką tik grįžau iš treniruočių stovyklos, esu šiek tiek pavargęs. 80 metrų tikrai turėčiau mesti, bet nežinau, ko tikėtis, nes buvo treniruočių, kur gerai mėčiau, bet buvo ir prastų, – sakė E. Matusevičius. – Palangos stadionas labai patinka, gera danga, visada ypatinga atmosfera. Smagu grįžti mėtyti. Būna, kad pažiūriu tą metimą, kadangi jis mano tolimiausias, atsižvelgiu į techninius elementus, kas buvo padaryta, ką reikia daryti ir ką reikia taisyti.“

Po šio starto ieties metiko laukia jėgų išbandymas Suomijoje, kur birželio 7-8 d. vyks „World Athletics“ kontinentinio auksinio turo varžybos – ten dalyvaus ir į pasaulio rekordą besitaikantis vokietis Johannesas Vetteris, praėjusią vasarą ietį numetęs net 97,76 m.

„Sezonas iki olimpinių nebus labai intensyvus ir kiekvieną savaitgalį varžybose nedalyvausiu. Turėsiu laiko atsigauti“, – teigė E. Matusevičius.

Palangoje sezoną atidarys ir aukščiausią vietą tarp lietuvių kovo mėnesį Torunėje (Lenkija) vykusiame Europos uždarų patalpų čempionate užėmęs Adrijus Glebauskas. Tose pirmenybėse šuolininkas į aukštį buvo penktas.

„Po Europos čempionato jaučiausi sulaužytas, dar skiepijausi. Per savaitę reikėjo susitvarkyti reikalus, pailsėti, o tada išvykome į stovyklą Palangoje. Pasiruošimas galėjo būti ir geresnis, bet žiemos sezonas baigėsi vėlai. Norėjosi šiek tiek geriau pasiruošti, bet pavyko išvengti traumų, viską galėjau atlikti“, – tarpsezonį reziumavo A.Glebauskas.
Vilniaus „Cosma“ bei Kauno sporto mokyklos „Startas“ atstovo geriausias karjeros rezultatas taip pat buvo pasiektas Palangoje: 2019-aisiais jis peršoko 228 cm.

„Per Lietuvos čempionatą ypatingai norėdavosi parodyti rezultatą. Dabar bus LLAF taurės varžybos, bet olimpiada ne už kalnų, norisi nuo pat pirmų varžybų rodyti aukštus rezultatus“, – sakė A. Glebauskas.

Pajūryje taip pat varžysis šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė, trišuolininkė Diana Zagainova, ėjikai Brigita Virbalytė, Monika Vaiciukevičiūtė, Marius Žiūkas ir Tadas Šuškevičius, bėgikė Vaida Žūsinaitė-Nekriošienė, ieties metikė Liveta Jasiūnaitė bei diską mesiančios Ieva Zarankaitė ir Zinaida Sendriūtė. Lietuviams iššūkį mesti bandys beveik pusšimtis Latvijos lengvaatlečių.

Trys geriausius rezultatus LLAF taurės varžybose užfiksavę vyrai bei trys moterys bus apdovanoti piniginiais prizais. Drauge vyks ir Lietuvos klubų čempionatas, kuriame titulą gins daugkartiniai šalies čempionai Vilniaus „Cosma“ lengvaatlečiai. Trims geriausioms pirmos bei antros grupės ekipoms taip pat atiteks piniginiai prizai.

Varžybų pradžia penktadienį – 16 val., šeštadienį – 12.15 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)