Komisija pradėjo tyrimą, kai į komisiją kreipėsi politologė Rima Urbonaitė, prašydama išsiaiškinti, ar Seimo narys D. Kepenis nepažeidė Politikų elgesio kodekso principų, teigdamas, kad COVID-19 serga tik „apsileidėliai“.

„Manome, kad Seimo narys Dainius Kepenis, teigdamas, kad COVID-19 yra nepavojinga savo sveikata besirūpinantiems žmonėms, ragindamas nesitestuoti ir pasakymu, kad tai yra sugalvota liga, kelia pavojų visuomenės saugumui ir tai yra nesuderinama su Seimo nario priesaika tarnauti Lietuvos žmonių gerovei“, – parengtą išvadą Etikos komisijos nariams pristatė parlamentarė Dovilė Šakalienė, kartu pažymėdama, kad „valstietis“ jau anksčiau yra gavęs įspėjimą dėl savo pasisakymų.

„Priminsiu, kad praeitas mūsų sprendimas buvo įspėjimas kolegai Dainiui. Ir nurodėme, kad siaučiant kovido pandemijai labai svarbu, kad mes, kaip politikai savo kalbomis ir elgesiu nekeltume nepagrįstos panikos“, – sakė D. Šakalienė.

Kaip nurodoma R. Urbonaitės kreipimesi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, išaiškinimo dėl D. Kepenio elgesio paprašyta, nes pastarasis balandžio 1 d. surengtoje spaudos konferencijoje „Neapgalvoti vyriausybės sprendimai žlugdo Lietuvos sveikatos sistemą“ pareiškė, kad COVID-19 liga „yra sugalvota“, kad ja serga „apsileidėliai“, o tai, pažymi R. Urbonaitė, kelia klausimų dėl galimų Politikų elgesio kodekse įtvirtintų principų pažeidimų. Spaudos konferencijos metu „valstietis“ kritikavo tai, kiek valstybė skiria lėšų kovai su COVID-19 pandemija, o koronavirusu susirgusius asmenis išvadino „apsileidėliais“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)