VSAT pranešė, kad vidurnaktį iš ketvirtadienio į penktadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Purvėnų užkardos pareigūnai patruliavo ties Šalčininkų rajono Versekėlės kaimu, prie sienos su Baltarusija. Pasieniečiai tamsoje išgirdo įtartinus garsus. Tokius paprastai skleidžia bepiločiai orlaiviai.

Netrukus pastebėtas ir pats objektas – jį patruliai užfiksavo naktinio matymo įranga.

VSAT pareigūnai panaudojo nešiojamą bepiločių orlaivių užkardymo sistemą, sėkmingai perėmė skraidyklės valdymą ir priverstinai ją nutupdė.

Paaiškėjo, kad prie kol kas nenustatytos markės drono buvo pritvirtintas ryšulys, kuriame rasta 250 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis. Šių rūkalų vertė, įskaičiavus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, yra apie 750 eurų. Perimtos skraidyklės vertė bus nustatyta vėliau.

VSAT pareigūnai patikrino aplinkines vietoves. Droną valdęs asmuo nerastas.

Įvykį tiriantys pasieniečiai dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėjo administracinę teiseną.

Kovo mėnesį nelegalią skraidyklę ir prie jos pritvirtintą kontrabandinių cigarečių krovinį perėmė Tribonių užkardos pareigūnai. Tąkart į pasieniečių rankas pateko brangus, beveik pusšešto tūkstančio eurų kainuojantis dronas „DJI Matrice 600 Pro“ ir 300 pakelių rūkalų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)