Dešimtmetį kuriantis muziką ir dirbęs su tokiais atlikėjais, kaip Irovytas, Alekna, Dallasas, Paulius Bagdonavičius, Vasha ir k.t. į solinę karjerą Donatas pasuko gana netikėtai, rašoma pranešime spaudai.

„Pradžioje galvoje suskambėjo „Padovanok“ priedainio motyvas. Padariau pirminę aranžuotę ir ją nusiunčiau vienam žinomam atlikėjui. Kadangi melodija jam patiko, užsirezervavo ir paprašė padaryti visą dainą su vokaline linija.

Sutarėm, kad atvažiuos pas mane į studiją, tačiau žinot, kaip su žvaigždėmis būna: tris kartus važiavo, neatvažiavo. Taip ir nesusitikom. Du metus takelis gulėjo kompiuteryje, o kai tik kam nors jį duodavau pasiklausyti, visi pirmiausiai klausdavo: „Geras, o kas čia dainuoja?“.

Nudelbęs akis atsakydavau, kad – aš. Nors ir esu studijavęs muziką, dainavęs įvairiuose choruose ir ansambliuose, dainininku savęs niekada nelaikiau. Galbūt todėl, kad visur atlikdavau arba boso, arba beatbox partijas. Sulaukęs labai daug gerų įvertinimų ir klausymų, kodėl aš tokios puikios dainos neviešinu ir laikau paslėpęs, galiausiai išdrąsėjau ir surizikavau.

Parašiau pirmąjį gyvenime dainos tekstą ir iki galo užbaigiau dainą. Nufilmavau labai paprastą vaizdo klipą, o paviešinęs „Youtube“ didelių lūkesčių neturėjau, tačiau, kai dainos peržiūros perkopė pusę milijono, juokais savo sekėjams socialiniuose tinkluose pažadėjau, kad jei pasieksime milijoną, parašysiu antrą dainą“, – kalbėjo Dzouns.

Daina „Noriu“, kaip ir ,,Padovanok“ yra paremta simbolika, kuri svarbi atlikėjui. „Domiuosi astrologija, - prisipažįsta D. Tamašauskas. - Kažkas tiki į Dievą, kažkam padeda alkoholis, o aš tikiu į skaičiukus. Man jie padėjo atsistoti ant kojų sunkiame gyvenimo etape, todėl dažnai į juos atsižvelgiu. Net kūrinio trukmė su tuo susijusi. Žinoma ir dainos paleidimo datą pasirinkau ne atsitiktinai, dėl ko smagu, kad ji sutampa ir su mano „STUDIJA 2.0“ dviejų metų sukaktimi“.

Abi dainos susijusios. „Antroji yra pirmosios tęsinys, – apie siužetinę linija aiškina atlikėjas.
- Tai pasakojimas apie tai, kas vyksta po to, kai poros keliai išsiskiria. Daina – kaip meilės istorija, iliustruojanti akimirkas, kada žiūri į žmogų, kalbi jam, atvirauji, atiduoti savo širdį ir jausmus, o jis tiesiog žiūri į tave šaltu, akmeniniu veidu. Bet nusigręžus staiga tampi jam labai reikalingas ir įdomus. Tačiau jei tik vėl atsigręži, sutinki tą patį šaltą, bejausmį veidą, tuščiomis ir stiklinėmis akimis“.

Vaizdo klipą filmavo ir jo montažu užsiėmė Andrius Aleknavičius. Filmavimas truko 3 dienas.

„Merkinės piramidės lokaciją pasirinkau pirmiausiai dėl unikalios architektūros, - mintimis dalinasi Donatas. - Ir tik vėliau derindamas filmavimo detales ėmiau gilintis į šios vietos paskirtį. Tai nėra šiaip pastatas, tai - unikali vieta, kurioje žmonės ateina ieškoti vidinės ramybės. Iš ties, įėjus į tą erdvę pasijutau tikrai ypatingai, todėl tikiu, jog ten atsidūriau ne veltui. Pagal sumanymą buvo reikalingas giedras dangus, tačiau oras buvo komplikuotas ir saulę teko „gaudyti“ tarp debesų”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)