„Jų sveikata gera, bet kai kuriems pasireiškė nesunkūs hipotermijos simptomai“, – sakoma pareiškime.

Prokuratūra paaiškino, kad migrantų laivelis, tikriausiai išplaukęs iš Prancūzijos, tuo metu, kai buvo pastebėtas, leido vandenį ir skendo.

Buvo pasiųstas sraigtasparnis ir gelbėtojai. Migrantai buvo nugabenti į krantą ir perduoti laivybos policijai Zebriugėje.

Policija pradės tyrimą „dėl kontrabandininkų organizacijos, atsakingos už šiuos įvykius“.

„Remiantis pradinėmis išvadomis įtariama, kad laivas išplaukė iš Prancūzijos, bet tyrimas turės tai patvirtinti“, – nurodė prokuratūra.

Vietnamiečių yra tarp migrantų, stovyklaujančių prie Grand Sinto šiaurinėje Prancūzijos pakrantėje ir ieškančių būdų patekti į Britaniją.

Gegužės 6 dieną maždaug 100 vietnamiečių buvo išvežti į šią stovyklą, kad būtų perkelti į prieglaudas, nurodė Grand Sinto merija.

Migrantams prie Lamanšo sąsiaurio krantų iš Pietryčių Azijos padeda atvykti kontrabandininkų tinklas, iš pradžių skraidinantis juos į Maskvą, o paskui vežantis per Europą.

Yannas Manzi iš migrantams padedančios organizacijos „Utopia“ sakė, kad iki pastarojo meto vietnamiečiai laikydavosi atskirai nuo kitų migrantų, bet dabar vis dažniau drauge su kitais azijiečiais ir afrikiečiais laukia vietos kokiame nors laive ar galimybės pasislėpti kokiame nors sunkvežimyje.

Paskutinis jų kelionės etapas jūra į Pietų Angliją – laiveliu ar sunkvežimiu, plukdomu keltu ar važiuojančiu tuneliu – gali būti pats pavojingiausias.

2019 metų spalį vilkiko priekaboje Greiso pramoninėje zonoje į rytus nuo Londono buvo surasti 39 uždusę vietnamiečiai. Tyrimas parodė, kad šie migrantai buvo paimti Prancūzijos šiaurėje ir vežti per Belgijos Zebriugės uostą.

Britanijoje 2020 metais įvyko teismas, buvo nuteistos dvi svarbios nelegalaus migrantų gabenimo figūros.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)