„Deja, susidėjus tragiškai besiklostančioms aplinkybėms valstybėse ir regionuose, neaiškioms kelionių perspektyvoms, skirtingai vakcinavimo spartai ir nežinomybei dėl naujų [pandeminio koronaviruso] atmainų neįmanoma tokiu mastu, koks planuotas, surengti verslo, vyriausybių ir pilietinės visuomenės lyderių iš viso pasaulio... susitikimo“, – sakoma WEF pareiškime.

Šis susitikimas tradiciškai vyksta kasmet sausio mėnesį Davose Šveicarijos Alpėse, bet dėl koronaviruso krizės jau kelis kartus buvo atidėtas.

Ženevoje įsikūrusi institucija nurodė, kad kitas metinis susitikimas įvyks pirmojoje 2022 metų pusėje, o dėl tikslios datos ir vietos bus nuspręsta vėliau šiais metais.

„Tai buvo sunkus sprendimas, ypač atsižvelgiant į labai didelį mūsų partnerių suinteresuotumą susiburti ne tik virtualiai, bet ir asmeniškai, ir prisidėti prie greičiau atsigaunančio, įtraukesnio ir tvaresnio pasaulio“, – sakė WEF vykdomasis pirmininkas Klausas Schwabas.

„Tačiau... svarbiausias mūsų prioritetas yra visų sveikata ir saugumas“, – pabrėžė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)