Per reidą buvo patikrinta 14 plaukiojimo priemonių su vidaus degimo varikliais.

„Per akciją tikrinome ne tik asmenis, plaukiojančius motorinėmis transporto priemonėmis, bet ir vykdėme žvejybos kontrolę. Džiaugiamės, kad abiejose srityje pažeidimų nebuvo nustatyta. Vis dėlto dar tenka priminti žvejams, kad prieš žvejybą ir žvejojant visas komunalines atliekas, esančias 5 m spinduliu nuo žvejybos vietos, privaloma surinkti į maišus ar kitą tarą ir išvežti į komunalinių atliekų surinkimo konteinerius“, – teigia Viktoras Ksenzovas.

Akcijos metu nustatytas vienas atliekų tvarkymą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų nevykdymas. Už tai pažeidėjui surašytas administracinio nusižengimo protokolas, kuris užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 30 iki 90 eurų.

Aplinkosaugininkai primena, vadovaujantis Lietuvos Respublikos aplinkos ministro 2004 m. balandžio 15 d. įsakymu Nr. D1-187 „Dėl aplinkosaugos sąlygų plaukioti paviršiniuose vandens telkiniuose plaukiojimo priemonėmis ir plūduriuojančių priemonių įrengimo ir naudojimo, jų statymo ir (arba) švartavimo aplinkosauginių reikalavimų patvirtinimo“ aprašu, kur ir kada galima plaukioti, priklauso nuo savaeigės priemonės variklio galingumo. Kai bendras variklių galingumas neviršija 10 AG (8 kW), plaukioti galima visą plaukiojimo sezoną didesniuose kaip 100 ha vandens telkiniuose. O nuo birželio 21 d. iki plaukiojimo sezono pabaigos – didesniuose kaip 10 ha vandens telkiniuose.

Kai bendras variklių galingumas 11 AG (9 kW)–20 AG (15 kW), plaukioti galima per visą plaukiojimo sezoną ne mažesniuose kaip 500 ha vandens telkiniuose. O nuo birželio 21 d. iki plaukiojimo sezono pabaigos – ne mažesniuose kaip 100 ha vandens telkiniuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)