Į paskutinį reguliariojo sezono dešimtuką pateko latvis Davis Bertanis. Itin galingas 28-erių metų Vašingtono „Wizards“ puolėjo dėjimas į Šarlotės „Hornets“ krepšį dešimtuke užėmė 6-ąją vietą.

O netrukus eilė pasirodyti atėjo ir Jonui Valančiūnui. Tiesa, lietuvis šį kartą nebuvo epizodo herojus. Dešimtuko sudarytojai 5-ąją vietą skyrė „Golden State Warriors“ atakai, kurią dėjimu po netaiklaus Stepheno Curry tritaškio užbaigė kamuolį atkovojęs Andrew Wigginsas.

Aplaidi Jareno Jacksono klaida gynyboje neatsitvėrus varžovo patį krepšininką privertė susiimti už galvos, rankomis iš apmaudo skėsčiojo ir A. Wigginso po dėjimo stumtelėtas J. Valančiūnas – apmaudžiausia, kad tokia situacija užfiksuota atsakingu rungtynių momentu ketvirtajame kėlinyje, esant apylygiam rezultatui.

O štai ataka, kuri užėmė pirmąją vietą dešimtuke, gali patekti į krepšinio vadovėlius. Vieni iš sezono favoritų Bruklino „Nets“ suorganizavo nuostabų puikiais perdavimais papuoštą Klivlando „Cavaliers“ krepšio anpuolį. Efektingą ataką vainikavo Mike'o Jameso „parašiutas“ įsibėgėjusiam Kevinui Durantui.

Primename, kad NBA „įkrintamąsias“ varžybas J. Valančiūno atstovaujama „Grizzlies“ komanda pradės rungtynėmis su San Antonijaus „Spurs“, o Domanto Sabonio atstovaujama Indianos „Pacers“ kovos su Šarlotės „Hornets“.

„Pacers“ Lietuvos laiku žais naktį iš antradienio į trečiadienį, o „Grizzlies“ – naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį.

Pažymėtina, kad paskutinę reguliariojo sezono dieną rezultatyviausio lygos žaidėjo titulą po ilgos pertraukos iškovojo „Warriors“ lyderis S. Curry, o pirmąją vietą šiame sąraše jam padėjo užimti pasirodymas jau minėtose rungtynėse su „Grizzlies“ – snaiperis jose pelnė 46 taškus.

Snaiperio vidurkį tai kilstelėjo iki 32 taškų per rungtynes – antrąją vietą rezultatyviausiųjų sąraše užėmęs „Wizards“ gynėjas Bradley Bealas šį sezoną per mačą vidutiniškai rinko po 31,3 taško.

33-ejų S. Curry tritaškius šį sezoną metė 42 proc. taiklumu, per mačą iš toli atakuodamas po 12,6 karto. „Warriors” žvaigždė tapo pirmuoju 33-ejų ar vyresniu krepšininku po Michaelo Jordano, laimėjusiu rezultatyviausio lygos krepšininko titulą. 1997-1998 m. sezone M. Jordanas, būdamas 35-erių, per rungtynes vidutiniškai pelnė po 28,7 taško.

Pažymėtina, rezultatyviausiojo titulą S. Curry užtikrino metimas per aukštai iškeltas pašokusio J. Valančiūno rankas.


Anksčiau rezultatyviausiu lygos žaidėju S. Curry buvo tapęs 2016-2017 m. sezone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)