Plaukų specialisto Valerij Gigevič galvos plovimo ir plaukų džiovinimo patarimai:

  • Nėra vienos taisyklės, kuri tiktų visiems ir kuri apibrėžtų bei pasakytų, kad plaukus reikia plauti 2-3 kartus per savaitę. Štai Ieva Mackevičienė savo plaukus plauna vieną kartą per savaitę.
Ieva Mackevičienė
  • Šampūnas reikalingas tam, kad išplautumėte galvos odą. Labai svarbu gerai išskalauti, nes šampūno likučiai gali sudirginti galvos odą, tad vėliau galite turėti tokių odos problemų kaip pleiskanos ir paraudimai.
  • Vandens temperatūra turi būti nei šalta, nei šilta. Ją patikrinti galime ant riešo, pakišus ranką po srove, čia yra geriausias mūsų kūno termometras.
  • Gerai išskalaukite šampūną ir tik tada naudokite kondicionierių arba balzamą. Jis reikalingas tam, kad uždarytume plauko žvynelius. Balzamuose ir kondicionieriuose yra maistingų medžiagų, kurios pamaitina ir sudrėkina mūsų plaukus. Tik atsiminkite – nei kondicionierių, nei plaukų balzamo nereikia naudoti ant galvos odos, o tik ant pačių plaukų.
  • Kondicionierių ir plaukų balzamą reikia neužmiršti paskirstyti per visą plauko ilgį. Tam reikėtų naudoti šepetį, kuris skirtas šlapiems plaukams. Toks šepetys mažiau pažeidžia plaukus, nes šlapi plaukai – patys pažeidžiamiausi.
  • Jokiu būdu negalima trinti plaukų rankšluosčiu juo džiovinant, o tik lengvais judesiais juos nusausinti. Kitaip galite pažeisti ne tik plaukus, bet ir patį plaukų svogūnėlį. Norėdami, kad plaukai greičiau išdžiūtų, žmonės dažnai daro šią klaidą ir rizikuoja savo plaukų grožiu.
  • Visi, kurie naudoja plaukų džiovintuvus ir nori išlaikyti sveikus plaukus, būtinai turi naudoti ir apsaugą nuo karščio. Panaudojus apsaugą nuo karščio galima naudoti nenuplaunamą kondicionierių, plaukų aliejų ir formavimo priemones. Visus šiuos produktus turite gerai iššukuoti ir paskirstyti per visą plauko ilgį.
  • Plaukus džiovinti reikia iki 70 procentų sausų plaukų ir tik tada galite naudoti šepetį ir juos formuoti taip, kaip norite – banguoti, palenkti ar patiesinti. Viskas priklauso nuo jūsų noro.
  • Ir jokiais būdais negalima naudoti ant šlapių plaukų nei tiesintuvo, nei jokių garbanoklių, nei jokių karštų įrankių, nes taip jūs tikrai sudeginsite savo plaukus.


Puoselėkite ir mylėkite savo plaukus ir naudokitės puikiais „Plaukų dievo“ Valerij Gigevič patarimais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)