Sprendimas perduoti karališkąjį titulą Vittoriai daugelį Italijos gyventojų kiek nustebino. Reikalas tas, kad jaunoji gražuolė su visuomenine veikla visai nesusijusi. Ji yra pradedantis modelis, „Instagram“ žvaigždė ir madingų vakarėlių mėgėja. Mergina gyvena Paryžiuje, dažnai keliauja į Las Vegasą pasilinksminti, savo instagramo paskyroje skelbia fotosesijų nuotraukas ir nemenkai uždirba iš veiklos šiame socialiniame tinkle.

Dovana buvo netikėta ir pačiai Vittoriai. Tuo metu mergina prisipažino, kad toks senelio sprendimas jai tapo malonia staigmena, ir pavadino jį „geriausia dovana, kokią tik galėjo įteikti senelis“, rašo spletnik.ru.

Jaunosios blogerės tėvas taip pat pakomentavo titulo perdavimą. Jis tą padarė su šiokia tokia piktdžiuga: „Tolimi mūsų giminaičiai iš Aosta šeimos vylėsi, kad jiems galiausiai atiteks titulas, apie kurį svajojo ištisus 150 metų. Juk aš neturiu sūnų, tik dukterį. Tačiau dabar jie liko prie suskilusios geldos ir labai piktinasi“.

Italijos princo sprendimas išties labai nepatiko vienam iš gausios giminės atstovų. Aimone di Savoia-Aosta, dabar dirbantis kompanijos „Pirelli“ Maskvos skyriaus vadovu, jau ketina ginčyti sprendimą ir iškelti savo teisę į sostą. Pažymėtina, kad titulo perdavimas Vittoriai dar visai neseniai buvo neįmanomas: sostas būdavo perduodamas tik vyriškajai linijai. Šią taisyklę pakeitė pats Savojos kunigaikštis Vittorio Emanuele.

Italijos gyventojai Neapolio princo sprendimą vertino kiek skeptiškai, tačiau visai ne todėl, kad jis nutarė monarcho titulą perduoti savo blogerei anūkei. Esmė ta, kad karališkosios šeimos įtaka visuomenei šioje šalyje yra visiškai nereikšminga. Toks požiūris daugeliui išliko dėl praėjusiame amžiuje susiklosčiusių įvykių. 1946 m. monarchija Italijoje buvo panaikinta referendumu, o Vittorio Emanuele tėvas karalius Umberto II buvo nušalintas nuo sosto, kuriame išbuvo tik 34 dienas. Po to visi karaliaus įpėdiniai drauge su juo atsidūrė tremtyje. Sugrįžti į gimtąją šalį jie galėjo tik po 2002-ųjų, kai buvo atšauktas įsakas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)