M. Navickienė teigė, jog susitikime dėl mobingo darbo vietoje dalyvavo visos atsakingos institucijos.

„Šiandien turėjome susitikimą darbo grupės, kuri sprendė psichologinio smurto darbe situaciją. Labai džiaugiuosi, kad susitikime dalyvavo ir profesinės sąjungos, darbdavių atstovai, Sveikatos apsaugos ministerija, valstybinė darbo inspekcija. Tai yra tos institucijos, kurios gali priimti sprendimus gerinančius galimybė darbuotojams gauti pagalbą“, – sakė ministrė.

Ji pabrėžė, kad pavienės istorijos, kaip šią savaitę garsiai nuskambėjusi istoriją apie iš gyvenimo pasitraukusią jauną Šiaulių medikė, turi būti sprendžiamos prieš joms atsitinkant.

„Pavienės tragedijos nebeturėtų būti kaip atspirties taškais sistemiškai spręsti problemas, tai mes turėtume daryti nuosekliai ir visada“, – trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė M. Navickienė.

„Mūsų visuomenė vis dar yra smurto visuomenė, toleruojanti smurtą. Ir norėčiau prisiminti, kaip mums sekėsi kalbėti apie psichologinį, emocinį smurtą prieš vaikus, tada mūsų visuomenė pradėjo keistis. Priėmus įstatymą smurto prieš vaikus artimoje aplinkoje pradėjo mažėti. (…) Lygiai tas pats dalykas turėtų būti taikomas ir darbe.

Pagrindinė mintis, kurią šiandien išsakiau partneriams yra tokia – mes labai daug kovojame už tai, kad darbuotojai turėtų tinkamą atlyginimą, tinkamą infrastruktūrą, kad veiktų liftai, nekristų čerpės nuo stogo. Tačiau psichosocialinės rizikos veiksniai vis dar yra tarsi antrinė problema“, – pažymėjo ministrė.

Ji pabrėžė, jog tai vis dar nėra tinkamą vertą turinti aplinkybė.

„Priėmėme sprendimą, kad Valstybinė darbo inspekcija turi stiprinti savo pajėgumus ir atskirai nuo 2022 metų turėtų naują skyrių, kuris rūpintųsi psichikos sveikatos klausimais darbe, užsiimtų tų ginčų analize“, – apie pokyčius pranešė M. Navickienė.

Delfi primena, kad pirmadienį pranešta, kad iš gyvenimo pasitraukė jauna medikė dirbusi Šiauliuose. Jos artimieji kalba apie turimus įrodymus dėl darbo vietoje patirto mobingo. Dėl to artimieji kreipėsi į teisėsaugą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)