Pasaulio čempionas grįžo į Turiną antrą kartą 2019 metais, praleidęs vieną sezoną Paryžiaus „Saint-Germain“ ekipoje. Prieš tai jis 17 įsimintinų metų gynė „Bianconeri“ garbę.

176 rungtynes už nacionalinę ekipą sužaidęs G. Buffonas grįžęs tenkinosi atsarginio vartininko vaidmeniu, o dabar yra jau galutinai nusprendęs pakabinti batelius ir vartininko pirštines ant vinies.

„Mano ateitis yra aiški ir apibrėžta. Ši nuostabi ir labai ilga istorija su „Juve“ baigiasi šiais metais, – kalbėjo G. Buffonas. – Arba aš baigiu žaisti, arba randu situaciją, kuri gali mane motyvuoti žaisti toliau, arba susiduriu su naujais gyvenimo iššūkiais. Jaučiuosi atidavęs viską Turino ekipai. Pasiekėme ciklo pabaigą“.

Vienas geriausių visų laikų vartininkų tapo brangiausiu vartininku, kai iš „Parma“ 2001 metais persikėlė į „Juventus“. Beveik du dešimtmečius žaidusi italų futbolo žvaigždė savo sąskaitoje turi 656 rungtynes ir iškovojo 9 Italijos čempiono titulus.

Bendroje sumoje jo trofėjų lentynoje – laimėjimai iš lygos, taurės, Europos taurių turnyrų. Prie jų šį sezoną jis dar gali pridėti ir „Coppa Italia“ taurę

Jo sprendimas gali sukelti pokyčius komandoje – braška stratego Andrea Pirlo kėdė, planuojama leisti išeiti ir 36 metų Cristiano Ronaldo, nors pagal sutartį jis turėtų likti Turine dar vieną sezoną.

G. Buffonas tvirtina, kad nepaisant klubui jau nepasiekiamų „Serie A“ ir Čempionų lygos titulų, portugalas vis dar yra geriausias: „Turiu nuostabų ryšį su C. Ronaldo. Jis draugiškas man. Jis pelnė daugybę įvarčių, kaip ir pastaraisiais metais. Jei komanda nepasiekia aukštų rezultatų, tai ir individualūs pasirodymai nublanksta“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)