A. Murachovskis ant kelio išėjo netoli Basli kaimo. Spaudos tarnybos teigimu, jo būklė yra normali. Šiuo metu Bolšeukovsko rajono ligoninėje atliekama jo sveikatos patikra.

A. Murachovskio žmona „Dožd“ patvirino informaciją, kad jos vyras atsirado. Ji su sutuoktiniu kalbėjo telefonu – jis esą kol kas nesupranta, kad dėl jo dingimo vykdyta didžiulė paieška.

Ieškojo kelias paras

Remiantis liudininkų versija, A. Murachovskis galėjo užvažiuoti ant medžio, palikti keturratį ir pasiklysti vos už 1,5 km nuo kelio.

„Aleksandro Murachovskio keturratis pakibo ant beržo už 1,5 km nuo kelio. Keista, kad labai gerai žinodamas šią vietovę, jis nesugebėjo išeiti į kelią“, – leidiniui „SuperOmsk“ sakė vienas iš ministro paieškose dalyvaujančių žmonių.

A. Murachovskio paieškos prasidėjo kaime Verchnije Uki, kuris kartu su kaimu Pospelovo, iš kurio išvažiavo sveikatos apsaugos ministras, patenka į Bolšeukovsko rajono Ajevsko gyvenvietės sudėtį, praneša tayga.info.

„Jis [Murachovskis] buvo trikampyje, kur iš trijų pusių driekiasi keliai, ir jie visi veda į bazę, – ngs55.ru paaiškino kitas paieškų operacijos dalyvis. – Iki kelio – 150 metrų, nuo kelio iki bazės – 6 km. Žmonės ten pravažiuoja ir lengvaisiais automobiliais. Lietaus nebuvo. Jis užvažiavo ant medžio, keturratis pakibo. Nematyti, kad jis būtų mėginęs nuvažiuoti nuo medžio. Jo pėdsakai veda kelio link. Galbūt jam pasidarė negera.“

Liudininkai pabrėžė, kad netoliese meškų pėdsakų neaptikta.

Anksčiau agentūra TASS, cituodama neįvardytą šaltinį iš vietos valdininkų, pranešė, jog rajone, kur dingo A. Murachovskis, pastebėta meškų.

Remiantis įvairiais duomenimis, sveikatos apsaugos ministro ieško 50–100 žmonių. Atvyko ir Omsko srities regioninio saugumo ministras Andrejus Kondinas.

A. Murachovskis dingo gegužės 7 d. – jis išvažiavo su keturračiu į mišką, po kažkiek laiko tapo nebepasiekiamas mobiliuoju telefonu, informavo portalas tvrain.ru.

Leidinio „SuperOmsk“ duomenimis, A. Murachovskio keturratį rado pelkėje. Kol kas nežinoma, kur jis pats. Vietos naujienų portalų informacija, iš pradžių A. Murachovskio pažįstami patys jo ieškojo, bet po kiek laiko kreipėsi į ligoninę.

Televizijos „Dožd“ korespondentas skambino A. Murachovskio žmonai, bet ji nesutiko pateikti komentaro. Kalbėdama moteris verkė.

Mirė du gydytojai

Šių metų vasarį ir kovą mirė du tos pačios ligoninės, kur pateko apnuodytas A. Navalnas, gydytojai.

Vasarį sulaukęs 56-erių metų netikėtai mirė anesteziologijos ir reanimacijos skyriaus vyriausiojo gydytojo pavaduotojas Sergejus Maksimišinas.

S. Maksimišinas ligoninėje dirbo 28 metus. Lapkritį tos pačios ligoninės vyriausiasis gydytojas A. Murachovskis, kuris patyrė spaudimą dėl A. Navalno gydymo, buvo paskirtas regiono sveikatos apsaugos ministru.

A. Murachovskis A. Navalnui po apnuodijimo buvo diagnozavęs tam tikrą „medžiagų apykaitos sutrikimą“. Be to, A. Murachovskis dvi paras neleido išvežti A. Navalno gydyti į Berlyną.

A. Navalnas vėliau kaltino jį suklastojus diagnozę. A. Navalno personalo vadovas Leonidas Volkovas patvirtino, kad S. Maksimišimas buvo atsakingas už opozicijos lyderio gydymą.

„Sergejus Maksimišimas vadovavo skyriui, kuris gydė Aleksejų Navalną, jis buvo atsakingas už jo gydymą – konkrečiai už dirbtinę komą“, – CNN patikslino L. Volkovas.

„Maksimišimas daugiau nei bet kas kitas žinojo, kokia A. Navalno būklė, kas jam nutiko, todėl negaliu atmesti nusikalstamos veiklos galimybės“, – pridūrė jis.

Kovo pabaigoje pranešta, kad mirė Omsko Pirmosios greitosios medicinos pagalbos ligoninės Traumatologijos ir ortopedijos skyriaus vedėjas Rustamas Agiševas. Jam buvo 63-eji. Oficiali mirties priežastis – insultas.

Pažymima, kad gydytojas dirbo būtent toje ligoninėje, į kurią po apnuodijimo „Novičioku“ buvo atvežtas sąmonės netekęs A. Navalnas. Opozicionieriaus bendražygiai mano, jog ligoninės darbuotojai žinojo tikrąją politiko negalavimo priežastį ir trukdė jį išvežti į Vokietiją, kad nuodingoji medžiaga būtų pašalinta iš organizmo.

A. Navalnas 2020 m. rugpjūčio 20 d. lėktuve prarado sąmonę. Nusileidus lėktuvui, 44-erių opozicionierius buvo nuvežtas į Omsko ligoninę. Jau rugpjūčio 22 d. A. Navalnas buvo išskraidintas į Berlyną, kur jis buvo gydytas „Charite“ ligoninėje.

Kelių nepriklausomų Vakarų laboratorijų teigimu, A. Navalnas buvo apnuodintas nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. Rusija savo ruožtu teigia negalėjusi nustatyti, kad A. Navalnas buvo apnuodytas, todėl tyrimas nepradėtas.

Iš Berlyno sausį sugrįžęs į Maskvą A. Navalnas buvo suimtas, jam skirti keli metai nelaisvės neva už ankstesnės lygtinės bausmės sąlygų pažeidimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (231)