Naują pradžią padiktavo laikmetis. Nors kūrėjams ir netrūko iššūkių, permainų metas, pasak V.Statkuvienės, atnešė ir teigiamų dalykų.

„Karantinas tarsi sustabdė laiką. O mes visi jame įstrigome. Iš tiesų buvo momentų, kai net nesinorėjo kurti. Juk, galima sakyti, net nebuvo kam kurti, – kalbėjo dizainerė. – Kūrėjas turi jausti, kad jo darbų kažkam reikės. Tai jį motyvuoja, veda į priekį.“

Dizainerė Vilma Statkuvienė

Tačiau, pridūrė V. Statkuvienė, tokios nuotaikos ir mintys buvo laikinos: „Pamažu pradėjome išeidinėti iš to „letargo miego“. Tačiau išėjome pasikeitę – keitėsi vertybės, žmonės susimąstė apie begalinį išlaidumą.“

Permainų vėjai neaplenkė ir V.Statkuvienės kūrybos. Tiesa, jie – minimalūs. Kaip ir iki šiol, dizainerės kūrybos pagrindą sudaro oda.

Vilmos Statkuvienės kolekcija Pavasario rytas

„Visą laiką kūriau ir į darbus įvedinėjau įvairias transformacijas. Tai mano kūryboje tęsiama ir toliau. Tiesiog norisi, kad įvesta detalė suteiktų aksesuarui laisvės, leistų su juo sukurti įvairius derinius. Tas pats aksesuaras puikiai gali būti pritaikomas prie kasdieninių ar vakarinių rūbų, prie laisvalaikio ar darbo aprangos. Kitaip tariant, aksesuaras transformuojasi ir „pritampa“ prie jūsų norimo aprangos derinio“, – šypsodamasi pridūrė V.Statkuvienė.

Vilmos Statkuvienės kolekcija Pavasario rytas

Naujoje kolekcijoje dizainerė pristato plačius ir siaurus odinius diržus bei ekstravagantiškus ir autorine juvelyrika puoštus koljė. Kūrybos korekcijas galima įžvelgti ir stilistikoje. Aksesuaruose atsirado griežtesnių linijų. Kai kur, norint sušvelninti įvaizdį, įvedamos papildomos minimalistinio kaspino detalės.

Vilmos Statkuvienės kolekcija Pavasario rytas

„Viena naujausių mano idėjų – diržas su delninuke. Pastaroji prie diržo pritvirtinama užtrauktuku. Delninukė – stilinga ir patogi, čia telpa visi būtiniausi daiktai. Ją galima nusegti, galima nešioti persimetus per petį ar įstrižai. Galimi įvairūs transformacijos variantai“, – pasakojo V.Statkuvienė.

„Pavasario rytas“ alsuoja šviesiomis, „pavasariškomis“ spalvomis. Ir tai – ne atsitiktinumas. Ruošdama naują kolekciją, dizainerė atsižvelgė į „Pantone“ spalvų instituto pateiktas 2021 m. tendencijas.

Vilmos Statkuvienės kolekcija Pavasario rytas

„Šiemet madingiausios spalvos yra švytinti geltona ir pilka. Jos simbolizuoja stiprybę ir pozityvumą. Pastaruoju metu to mums visiems labai trūko ir reikėjo. Norisi, kad aksesuarai ne tik sudėliotų taškus ant „i“ žmonių įvaizdžiuose. Norisi, kad jie atneštų ir tikrą pavasarį į žmonių širdis“, – sakė V.Statkuvienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)