Jei norisi didesnio atlyginimo (priklausomai nuo profesijos, įgūdžių, turimos patirties), galite rinktis iš valstybių sąrašo. Vidutinis metinis atlyginimas pateikiamas eurais.

1. Islandija

Islandija su 348 580 gyventojų yra mažiausiai gyvenama Europos valstybė. JT Žmogaus socialinės raidos indekse Islandija nurodoma kaip devinta labiausiai išsivysčiusi pasaulio valstybė. Šalyje yra praktiškai visų atsinaujinančių energijos šaltinių, ypač geoterminių ir hidroelektrinių.

Vidutinės metinės pajamos: 38 255 eurai.

2. Belgija

Belgijoje – išskirtinai aukštas pragyvenimo lygis, taip pat sveikatos apsaugos ir švietimo standartai. Ši šalis – viena iš saugiausių ir taikiausių pasaulyje. Pagrindinės kalbos – olandų ir prancūzų, nedidelė dalis gyventojų kalba vokiškai. Belgija garsėja vafliais, šokoladu, alumi ir keptomis bulvytėmis su majonezu (teigiama, kad keptos bulvytės atsirado būtent Belgijoje).

Vidutinės metinės pajamos: 39 606 eurai.

3. Kanada

Kanada – stipriai urbanizuota šalis, 82 proc. populiacijos sutelkta dideliuose ir vidutinio dydžio miestuose. Gyvenimo kokybės, švietimo, ekonominės laisvės, valstybės skaidrumo ir pilietinių laisvių aspektais Kanada aukštai vertinama pasaulyje. Jos ir JAV sausumos siena – ilgiausia pasaulyje, jos ilgis 8 891 km.

Vidutinės metinės pajamos: 39 724 eurai.

4. Danija

Danija – Šiaurės Europos valstybė, kurioje žiemos ne itin šaltos, bet vasaros vėsios. Danijoje – didžiausias pasaulyje minimalusis atlyginimas. Taip yra todėl, kad nėra minimalųjį atlyginimą ribojančių teisės aktų, be to, stipri profesinių sąjungų įtaka.

Vidutinės metinės pajamos: 41 534 eurai.

5. Australija

Australija garsėja kengūromis ir koalomis. Pasaulyje didžiausias koralinis rifas – Didysis barjerinis rifas yra netoli Australijos šiaurės rytų kranto. Oficiali kalba – anglų, tiesa, ji turi specifinį vietos akcentą.

Vidutinės metinės pajamos: 41 902 eurai.

6. Nyderlandai

Nyderlandai, arba Olandija, prieš trejus metus buvo šešta laimingiausia pasaulio valstybė, pagal JT Pasaulio laimės indeksą. Šalyje – puiki valstybinio švietimo sistema, infrastruktūra ir sveikatos apsaugos sistema.

Vidutinės metinės pajamos: 50 670 dolerių

7. Norvegija

TVF ir Pasaulio banko duomenimis, Norvegija – ketvirta pasaulyje pagal BVP gyventojui dydį. Minėtame Pasaulio laimės indekse Norvegijai tenka pirma vieta, be to, joje – vienas žemiausių nusikalstamumo lygių pasaulyje.

Vidutinės metinės pajamos: 42 070 eurų.

8. Šveicarija

Šveicarija garsėja laikrodžiais, šokoladu ir Alpėmis. Ji eksportuoja taip pat įvairias chemines medžiagas, aparatus ir elektronikos priemones. Šveicarijoje veikia daug garsių tarptautinių korporacijų: „Nestle“, „Novartis“, „Credit Suisse“, UBS AG, „Glencore“, „Tetra Pak“ ir „The Swatch Group“.

Vidutinės metinės pajamos: 58 389 doleriai

9. Jungtinės Amerikos Valstijos

JAD sudaro apie 25 proc. pasaulio BVP. Tai didžiausia pasaulio valstybė ir trečia pasaulyje pagal gyventojų tankumą. Tarptautinėje erdvėje Amerika lyderiauja politikos, kultūros ir mokslo srityse. JAV – tautybių it kultūrų katilas, čia gausu įvairių tradicijų, vertybių.

Vidutinės metinės pajamos: 48 480 eurų.

10. Liuksemburgas

Liuksemburgas – nedidelė valstybė Vakarų Europoje. Bet, nepaisant teritorinio mažumo, čia – didžiausias pasaulyje BVP gyventojui. Liuksemburgas ribojasi su Prancūzija, Vokietija ir Belgija. Oficialios kalbos – liuksemburgiečių, prancūzų ir vokiečių. Užsieniečiai sudaro beveik pusę 576 249 populiacijos.

Vidutinės metinės pajamos: 50 124 eurai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)