Pirmame kėlinyje aikštėje vyravo apylygis žaidimas – savo šansų turėjo abi komandos, tačiau nė vienai iš jų nepavyko kamuolio pasiųsti į tinklą.

O štai antrojo mačo kėlinio pradžia prasidėjo fejerverkais: jau vienos pirmųjų atakų metų kauniečius po „Riterių“ klaidos baudos aikštelėje tiksliu smūgiu į tolimą vartų kampą išvedė Martynas Dapkus.

Jam tai buvo pirmasis įvartis aukščiausiame Lietuvos futbolo divizione nuo pat 2017-ųjų, kai futbolininkas dar atstovavo „Jonavos“ komandai.

Vos po kelių minučių šeimininkai dar sykį suklydo perduodami kamuolį, o tuo pasinaudoję žalgiriečiai po tikslaus Philipo Otele smūgio padvigubino savo pranašumą – 2:0.

Visgi toks rezultatas ilgai neišsilaikė: netrukus savo baudos aikštelėje ranka sužaidė Michaelas Thuique'as, o prie 11 metrų žymos stojęs Mindaugas Grigaravičius neklydo ir sumažino šeimininkų deficitą iki 1:2.

Per likusį laiką vilniečiai turėjo ne vieną gerą progą pasižymėjo, mačo pabaigoje jie buvo surengę ir rimtą vartų šturmą, tačiau įvarčio nepasiekė ir turėjo pripažinti varžovų pranašumą.

Žalgiriečiai su 25 taškais žygiuoja antri, o riteriai su 14 taškų – penkti.

Šalies vicečempionė Marijampolės „Sūduva“ į savo sąskaitą įsirašė jau dešimtą laimėjimą.

Victoro Basadre treniruojama komanda svečiuose 13-ojo turo dvikovoje po dviejų greitų įvarčių 2:0 (2:0) pranoko turnyro lentelės apačioje įsitaisiusį Kėdainių „Nevėžį“.

Į priekį marijampoliečiai įsiveržė jau 3 minutę: po Vaido Slavicko perdavimo iš kairiojo krašto daug baudos aikštelėje laisvės sulaukęs Xabi Auzmendi taikliai mušė galva. Tai buvo pirmasis ispano įvartis šiame sezone.

Savo ruožtu jau aštuntuoju taikliu smūgiu šiemet džiaugėsi rezultatyviausias čempionato žaidėjas Kule Mbombo. Futbolininkas iš Kongo Demokratinės Respublikos sėkmingai atakavo galva po Giedriaus Matulevičiaus perdavimo 14 min.

„Nevėžis“ dažnais išpuoliais neišsiskyrė – neretai individualiais reidais išsiskirdavo tik Aretas Gėgžna.

Nicolas Gorobsovas tolimu smūgiu buvo sudrebinęs vartų konstrukciją, o antrame kėlinyje tiek K. Mbombo, tiek puolėjo komandos draugai nepasinaudojo geromis galimybėmis rezultatą paversti triuškinančiu, kitoje aikštės pusėje – paskutinę akistatos minutę turėjo paplušėti Makis Giannikoglou, atrėmęs Junioro Timite bandymą.

31 tašką turinti „Sūduva“ užtikrintai žengia turnyro lentelės viršūnėje, o 11-ą kartą pralaimėjęs „Nevėžis“ su 3 taškais rikiuojasi paskutinis – dešimtas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)