Jau trečius metus šias prestižines kartingo varžybas organizuojantis įmonės „Lenktynių linija“ vadovas Martynas Tankevičius džiaugiasi, kad „RMC LT by Spark Energy“ varžybose startavo rekordinis kiekis dalyvių – 59 lenktynininkai. Daugiau dalyvių prie starto yra stoję tik tuomet, kai varžybos vyko kartu su Šiaurės Europos regiono šalimis. Šiemet „Junior“ ir „DD2“ klasės varžosi dėl kelialapio į „Rotax Max Grand Finals“ varžybas Bahreine.

„Kiekvienoje klasėje konkurencija kasmet auga. Naudojama vienodo pajėgumo, patikima technika leidžia auginti meistriškumo lygį, o šiose lenktynėse įgyta patirtis sportininkams praverčia staruojant tarptautinio lygio varžybose“, – komentavo organizatorius Martynas.

Į pirmąsias sezono varžybas sūnų atlydėjęs Deividas Jocius nesitikėjo tokios dalyvių gausos. Užsienio ralio trasose Lietuvą garsinantis lenktyninkas minėjo, jog šiemet pagrindinis tikslas auginti patirtį. Kaip privalumą „RMC by Spark Energy“ varžybų formate jis minėjo vienodą technikos pajėgumą ir sąlygas dalyviams varžytis, dėl to pozicijas finše lemia dalyvio įgūdžiai ir meistriškumas.

Savo dvidešimt pirmąjį sezoną pradedantis Justas Pangonis akcentavo aukštą sportininkų meistriškumo lygį bei bendruomeniškumo dvasią. Raktu į pergalę įvardino galimybę varžytis su greitesniais varžovais.

Sekantis „RMC LT by Spark Energy“ etapas vyks Anykščiuose, birželio 5 dieną.

Rezultatai:

Rotax Micro

1 vieta – Vanesa Šilkūnaitė, 2 vieta – Jokūbas Vaškelis, 3 vieta – Kajus Kalinauskas

Rotax Mini

1 vieta – Dovydas Gudelevičius, 2 vieta – Toms Strele (Latvija), 3 vieta – Markas Šilkūnas

Rotax Juniors

1 vieta – Alexander Skjelten (Latvija), 2 vieta – Laurynas Žadeika, 3 vieta – Egars Vilcans (Latvija)

Rotax DD2

1 vieta – Krists Ziders (Latvija), 2 vieta – Martyanas Morkis, 3 vieta – Justas Pangonis

Rotax DD2 Masters

1 vieta – Mykolas Mazinas, 2 vieta – Kristaps Mietulis, 3 vieta – Vytenis Svitojus

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)