Antrąją vietą reguliariajame sezone jau anksčiau užsitikrinęs „Rytas“ rungtynėse su alytiškiais vertėsi be poilsio gavusių Ivano Buvos, Rapolo Ivanausko ir Mindaugo Girdžiūno, tačiau ir be jų iškovojo įtikinamą pergalę 92:79 (24:17, 15:24, 24:16, 29:22).

Kadangi nuo suolo nepakilo ir dar du mačui registruoti vilniečių žaidėjai (Lukas Uleckas ir Gytis Radzevičius), išaugo sostinės krepšinio piramidės auklėtinių Arno Adomavičiaus ir Ado Šimonio žaidimo laikas.

Krepšininkai jį puikiai išnaudojo: 21-erių atakuojantis gynėjas A. Adomavičius susitikimą pradėjo starto penkete ir per 25 min., pelnė 13 taškų (4/7 trit.), o 19-metis tos pačios pozicijos žaidėjas A. Šimonis per 14 min. pridėjo 8 taškus.

Ilgą laiką rungtynėse dzūkai sugebėjo išlaikyti kovinę distanciją, tačiau trečiame kėlinyje tritaškius itin taikliai ir dažnai svaidę vilniečiai varžovams sudavė lemiamą smūgį. Tuo pačiu svečiams atsakyti nepavyko. Jei „Rytas“ mačą užbaigė pataikęs 15 iš 39 (38 proc.) tritaškių, svečiai jų realizavo vos 3 iš 18 bandymų (16 proc.).

Be šio mačo, vilniečiams reguliariajame sezone liko sužaisti dar du susitikimus, o dzūkams – vieną.

Šiuo metu devintoje turnyro pozicijoje esantiems alytiškiams pakilti į aštuntąją poziciją pavyktų tik itin palankiai susiklosčius aplinkybėms. Paskutinėse savo reguliariojo sezono rungtynėse jie privalo įveikti Panevėžio „Lietkabelį“ ir tikėtis, kad parankūs jiems bus rezultatai kitose LKL arenose.

Dzūkai turi tarpusavio pranašumą prieš „Šiaulius“, tad tikėsis pastarųjų kluptelėjimo likusiose dvejose rungtynėse. Bent viena „Šiaulių“ pergalė užvertų kelią į atkrintamąsias Alytaus komandai.

„Rytas“: Andrew Goudelockas 21, Martynas Echodas 20 (10 atk. kam., 34 naud. bal.), Arnas Adomavičius 13 (4/7 trit.), Arnas Butkevičius 12, Dovis Bičkauskis ir Kristijanas Kitsingas po 9 taškus.

„Dzūkija“: Giedrius Staniulis 21 (13 atk. kam.), Simas Jasaitis 17, Matas Jucikas 11, Paolo Marinelli 10 taškų.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)