Prieš Budapešte vykusią burtų traukimo ceremoniją lietuviai buvo priskirti silpniausiam ketvirtam krepšeliui.

Ištraukus burtus paaiškėjo, kad lietuviai žais F grupėje su Norvegijos, Rusijos ir Slovakijos rinktinėmis.

Norvegija 2019-ųjų pasaulio čempionate iškovojo sidabro medalius, praėjusių metų Europos čempionate norvegai buvo treti. Šiais metais Egipte vykusiame pasaulio čempionate Norvegijos rinktinė iškrito ketvirtfinalyje.

Su šia rinktine Lietuva žaidė ankstesnėje Europos čempionato atrankoje ir namuose šventė pergalę – 32:29.

„Negali sakyti, kad tai bus ta pati komanda, kurią įveikėme prieš keletą metų. Nuo to momento Norvegija įsitvirtino Europos elite ir tapo viena iš vedančiųjų komandų. Tai labai gerai sukomplektuota ekipa, turinti visose pozicijose po kelis pasirinkimus. Vis tik pirmasis krepšelis yra toks, kad visos komandos yra elitinės ir kad ir ką begausi iš ten – lengva tikrai nebus. Su Norvegija bus tikrai įdomu sužaisti ir Europos čempionate. Žaisdamas su tokio lygio varžovais renkiesi labai brangią patirtį“, – vertino Lietuvos rinktinės treneris Mindaugas Andriuška.

Rusijos vyrų rinktinė paskutiniu metu aukštumų tarptautiniuose turnyruose nepasiekia. 2000-aisiais Sidnėjuje rusai yra tapę olimpiniais čempionais.

„Su Rusija nežaidėme jau gana seniai ir tai turbūt menkiausiai pažįstamas varžovas. Nemažai stebėjau šios komandos žaidimą pastarajame pasaulio čempionate. Tai jaunėjanti komanda, kuri yra išgyvenusi kartų kaitą. Kol kas ties šiuo varžovu labai daug klaustukų“, – kalbėjo M. Andriuška.

Šeimininkės teisėmis varžybose dalyvausianti Slovakijos rinktinė Europos čempionate apskritai varžysis po dešimtmečio pertraukos. Šie varžovai lietuviams gerai pažįstami.

Būtent su Slovakijos rinktine mūsų komanda žaidė praėjusioje pasaulio čempionato atrankoje. Tuomet Liuksemburge vykusiame mače lietuviai palaužė slovakus 25:24 ir žengė į kitą planetos pirmenybių atrankos etapą.

„Dėl Slovakijos rinktinės jausmai dvejopi. Be abejo, žaisti prieš šeimininkus niekada nėra lengva. Nepaisant to, tikimės, kad žiūrovai į rungtynes bus įleidžiami, nes norisi pajausti tą atmosferą ir iš pirmenybių pasiimti maksimumą. Slovakus įveikėme atrodytų visai neseniai, tad iš šitos pusės varžovas neturėtų per daug bauginti. Bet kokiu atveju reikia nudirbti daug darbo iki čempionato ir tikrai vyksime kautis dėl pergalių“, – pažymėjo M. Andriuška.

2022-ųjų sausį Vengrijoje ir Slovakijoje vyksiančiose pirmenybėse dalyvaus 24 komandos, suskirstytos į šešias grupes. Titulą gins Ispanija. Į kitą etapą iš kiekvienos grupės pateks po dvi komandas.

Europos rankinio čempionato burtai

Primename, kad atrankos varžybose trenerio M. Andriuškos auklėtiniams pakako dviejų pergalių prieš Islandiją ir Izraelį. Sėkmingai susiklosčius aplinkybėms lietuviai praėjusią savaitę iškopė į finalinį etapą kaip viena geriausių trečiąsias vietas atrankos grupėse užėmusių ekipų.

Europos čempionate Lietuvos rinktinė debiutavo 1998-aisiais, kai užėmė 9-ą vietą tarp 12 dalyvių. Tai buvo iki šiol vienintelis pasirodymas pirmenybėse.

1997-aisiais lietuviai žaidė ir pasaulio čempionate, kuriame buvo dešimti tarp 24 komandų.

A grupė

Slovėnija
Danija
Šiaurės Makedonija
Juodkalnija

B grupė

Vengrija
Portugalija
Islandija
Nyderlandai

C grupė

Kroatija
Serbija
Prancūzija
Ukraina

D grupė

Vokietija
Austrija
Baltarusija
Lenkija

E grupė

Čekija
Ispanija
Švedija
Bosnija ir Hercegovina

F grupė

Norvegija
Slovakija
Rusija
Lietuva

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)