Ingredientai

Kiaušinis 1 vnt.
Batonas 4 riekelės
Kietas sūris 50 g
Salotos sauja
„Suslavičiaus“ salotų padažo „Cezario“ 5 v. š.
Cezario salotas bent kartą gyvenime, matyt, yra ragavęs kiekvienas. Jas valgome ir kaip pagrindinį patiekalą ir kaip garnyrą prie kitų patiekalų. Pasirodo, daugelis mano, kad šios salotos buvo pavadintos Romos imperatoriaus Julijaus Cezario garbei. Tai mitas, mat jos yra italo virtuvės šefo Caesario Cardini nuopelnas. Jis šias salotas sukūrė 1924 m. Meksikoje.

Gaminimo eiga

Cezario salotas pasigaminti labai paprasta, o daugelį jos sužavi būtent savo gaiviu, natūraliu skoniu. Mėgstamos cezario salotos ir dėl to, kad yra labai lengvai pagaminamos. Visgi, nors ingredientai paprasti, tačiau šioms salotoms būtinas ypatingas padažas. Jį galite bandyti patys pasigaminti arba pasikliauti „Suslavičiaus“ meistrų sukurtu salotų padažu „Cezario“.

1. Baltą duoną ar batoną supjaustykite kubeliais (prancūzišką batoną galite pjaustyti riekelėmis), apšlakstykite česnakiniu aliejumi ir paskrudinkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

2. Vištienos filė supjaustykite, apiberkite druska ir pipirais. Kepkite svieste kol iškeps ir gražiai apskrus.

3. Pomidorus perpjaukite pusiau.

4. Salotas nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite.

5. Viską išmaišykite.

6. Kietai virtą kiaušinį supjaustykite.

7. Kietąjį sūrį stambiai sutarkuokite arba labai plonai supjaustykite.

8. Salotas sumaišykite su kiaušiniu, vištiena, skrebučiais, pomidorais ir sūriu. Užpilkite „Suslavičiaus“ „Cezario“ salotų padažo paruošto padažo. Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai