Prie vakcinacijos paskatinimo kviečiami prisijungti ir kiti verslo sektoriai tokiomis priemonėmis, kokias leidžia jų veiklos pobūdis ir galimybės

Pasak sveikatingumo klubų vadovo Vidmanto Šiugždinio, šis sprendimas priimtas siekiant paskatinti žmones rūpintis savo bei kitų sveikata, plečiant visuomenės galimybes judėti ir skatinant platesnį verslų atvėrimą.

„Skiepijimo procesas prisideda prie visų mūsų galimybių grįžti į pilnavertį gyvenimą ir bendro visuomenės imuniteto stiprinimo. Matome, kad valstybės institucijų sprendimai su skiepijimo skatinimu užtrunka ir veikia ribotai – gyventojai skiepijasi vis dar lėtokai, o juk galimybės judėti laisvai yra svarbios tiek Lietuvos žmonėms, tiek verslo bendruomenei, tiek valstybės institucijoms. Todėl skatiname skiepytis ir tokiu būdu greičiau atverti daugiau veiklų: visiems pasiskiepijusiems sakome ačiū ir kviečiame į sveikatingumo klubus nemokamai sportuoti. Aktyvus judėjimas itin reikalingas geresnei fizinei bei emocinei sveikatai dabar ir ateityje“, – komentuoja „Impuls“ grupės vadovas V. Šiugždinis.

Visi, turintys skiepą patvirtinantį dokumentą, bet kuriame pasirinktame „Impuls“ ar „Lemon“ sveikatingumo klube gaus 10 dienų narystę. Aktyvuoti dovaną galima iki š. m. rugpjūčio 31 dienos. Detalesnę informaciją apie iniciatyvą sveikatingumo klubai skelbia savo tinklapiuose bei socialinių tinklų paskyrose.

Sveikatingumo klubų vadovas įsitikinęs, kad skiepų naudos viešinimas vyksta per lėtai, o to pasekmė – tolesnis daugelio verslų smukimas, nes jie vis dar negali veikti pilna jėga net ir sumažinus ribojimų.

„Manome, verslai, kuriems nesvetima pilietinė pozicija, turėtų prisidėti prie aktyvesnio šios visiems svarbios problemos sprendimo. Todėl kviečiame ir daugiau didžiųjų įmonių prisidėti prie iniciatyvos. Iki šiol daugelis įmonių skatino skiepytis savo darbuotojus, bet įtraukę ir visuomenę mes pasieksime kur kas daugiau ir visi greičiau sugrįšime į normalų gyvenimą,“ – tvirtina V. Šiugždinis.

V. Šiugždinio teigimu, verslas padeda Vyriausybei savo iniciatyva, nelaukdamas Vyriausybės kreipimosi ir prašymo.

„Jei toks kreipimasis būtų išsakytas, Vyriausybė užtikrintai sulauktų pozityvaus atsako. Išties, dialogo su verslu iš Vyriausybės pusės pasigendame, ką rodo ir sveikatingumo klubų atidarymo istorija, pamirštant baseinus, – primena V. Šiugždinis. – Nebegalime laukti, kol dauguma žmonių pasiskiepys ir tik tada bus labiau atlaisvintos veiklos. Sveikatingumo klubuose vis dar stovi uždaryti baseinai, o grupinių užsiėmimų vesti 5 žmonėms paprasčiausiai neapsimoka.“

Tik praeitą savaitę po pusės metų priverstinės pertraukos duris atvėrusiuose sveikatingumo klubuose toliau užtikrinamas saugumas, tarpusavio atstumai, reguliuojami žmonių srautai, laikomasi nustatytų higienos reikalavimų bei rekomendacijų.

Kaip rašoma pranešime, „Impuls“ ir „Lemon“ sveikatingumo klubai dar labiau sustiprino COVID-19 prevenciją ir siekdami užkardyti koronaviruso plitimo riziką, reguliariai, kas savaitę, testuoja darbuotojus ir trenerius, jeigu jie nepersirgę ar nepaskiepyti. Įmonė naudoja ir specialias dezinfekcijos sistemas bei priemones patalpų valymui. Šiuo metu sveikatingumo klubuose galima lankytis užtikrinant 20 kv. metrų plotą vienam asmeniui, tačiau baseinų veikla vis dar draudžiama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)