Centrinio banko vadovo Gedimino Šimkaus teigimu, investicijų didinimas į šių dviejų valstybių vyriausybių vertybinius popierius nedraudžiant valiutos kuro rizikos 2021 metais yra vienas iš strateginių LB sprendimų. Pasak jo, valiutos nedraudimas leidžia geriau diversifikuoti ir paskirstyti rizikas.

„Tai leidžia užtikrinti grąžą vidutiniu laikotarpiu. Jeigu tas pozicijas dabar apdraustume, iš principo jas paverstume eurinėmis pozicijomis, kurios uždirba neigiamą grąžą ir tuo pačiu dar patirtume draudimo kaštus, kurie nėra tokie maži. Taip, dabar yra patirtas tam tikras neigiamas valiutų kursų poveikis, bet ilgainiui jis nuslops“, – Seimo Biudžeto ir finansų komitete aiškino G. Šimkus.

LB Bankininkystės tarnybos direktorius Jonas Kanapeckas sako, kad investicijos Kinijoje sudaro nedidelę LB investicijų dalį.

„Kinijos rinka yra išliberalėjusi, ją ignoruoti visiškai nelengva finansų rinkose. Per šį laiką, kai LB investavo savo nedidelę dalį portfelio dalį Kinijoje, investuotojų – centrinių bankų ratas dramatiškai išsiplėtė“, – komiteto posėdyje teigė J. Kanapeckas.

Pasak jo, atsižvelgdamas į Kinijos rinkos liberalėjimą, jos svarbą augančiuose pasaulio prekybos srautuose ir į Tarptautinio valiutos fondo buvusius ketinimus įtraukti Kinijos valiutą juanį į svarbiausių pasaulio valiutų klubą – SDR krepšelį, LB pradėjo investuoti į Kiniją 2014 metais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)