Katalonai namuose laimėjo 79:53 (23:14, 20:16, 14:9, 22:14).

„Zenit“ tik paskutiniu metimu išvengė Eurolygos sezono rezultatyvumo antirekordo, kuris yra 51 taškas.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai dominavo viso susitikimo metu ir nenumaldomai augino savo pranašumą.

„Zenit“ gretose vienintelis Alexas Poythressas surinko dviženklį taškų skaičių – 11. Svarbiausi Rusijos klubo žaidėjai – Kevinas Pangosas ir Willas Thomasas – pelnė po 7 taškus, tiesa įžaidėjas iš Kanados išdalino 10 rezultatyvių perdavimų, bet ir suklydo 4 kartus.

Be to, „Zenit“ variklis prastai atakavo iš visų nuotolių (2/7 dvitaškių, 1/5 tritaškių) ir pirmą kartą šioje serijoje nusileido savo tiesioginiam oponentui Nickui Calathesui.

Graiko sąskaitoje – 12 taškų, 5 rezultatyvūs perdavimai ir 15 naudingumo balų. Rezultatyvesnis už jį buvo tik Cory Higginsas (15 tšk.), o efektyvesnis – vienintelis Pau Gasolis.


Veteranas žaidė daugiausiai šiame Eurolygos sezone ir per 17 min. pelnė 7 taškus. Tačiau dar naudingesnis jis buvo po savuoju krepšiu, blokavęs 4 varžovų metimus ir perėmęs 3 kamuolius.

Iš viso šeimininkai išrašė 9 blokus ir pakartojo šio sezono Eurolygos rekordą.

„Zenit“ dvitaškius metė tik 35 proc., o tritaškius – 23 proc. tikslumu. Xavi Pascualiui seriją teko užbaigti be traumuotų Artūro Gudaičio ir Mateuszo Ponitkos.

„Barcelona“: Cory Higginsas 15, Nickas Calathesas 12, Brandonas Daviesas (8 atk. kam.) ir Kyle‘as Kuricas – po 11, Adamas Hanga, Leandro Bolmaro, Pau Gasolis ir Nikola Mirotičius – po 7.

„Zenit“: Alexas Poythressas 11, Billy Baronas 9, Willas Thomasas ir Kevinas Pangosas – po 7.

Eurolygos finalo ketverte „Barcelona“ paskutinį kartą lankėsi 2014 metais, kai užėmė trečią vietą.

„Zenit“ tik praėjusiame sezone debiutavo pajėgiausiame žemyno turnyre ir šiemet pirmą kartą pauostė atkrintamųjų varžybų parako.

Permaininga šių komandų akistata ketvirtfinalyje prasidėjo „Zenit“ pergale Barselonoje 76:74, Š. Jasikevičiaus laimėjo kitus du mačus (81:78 ir 78:70), bet peterburgiečiai nenuleido rankų ir išlygino santykį (74:61).

Prieš tai „Barcelona“ laimėjo reguliarųjį sezoną (24/10), o rusai tik paskutinę akimirką šoktelėjo į aštuntą poziciją (20/14).

Pusfinalyje katalonų laukia Milano „Olimpia“ iššūkis. Italai 3-2 laimėjo ketvirtfinalio seriją prieš Miuncheno „Bayern“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)