Į dar vieno nervų karo lauką antradienį patekę Ergino Atamano auklėtiniai plėšte išplėšė pergalę 88:83 (18:21, 18:20, 24:16, 28:26).

Likus žaisti dvi minutes iki finalinės sirenos tritaškiais apsikeitę Shane'as Larkinas ir Alberto Abalde neleido nė vienai komandai išsiveržti bent žingsneliu – 78:78.

Prasidėjus paskutinei minutei rezultatas vis dar buvo lygus (80:80) – tuomet baigiantis atakos laikui iš toli taikliai švystelėjo Krunoslavas Simonas.

„Real“ atsakomasis išpuolis taip pat užsitęsė visas 24 sek., kol galiausiai progą atakai iš trijų taškų zonos rado Sergio Llullas. Bet veterano šūvis į taikinį nepataikė.

„Anadolu Efes“ padidino pranašumą baudų metimais, o Pablo Laso kariaunai beliko tenkintis pavėluotu S. Llullo tritaškiu paskutinę sekundę.

Nugalėtojus ant savo pečių nešė iš komandos žvaigždžių šešėlio išlindęs Chrisas Singletonas.

Beveik be keitimų (37 min.) žaidęs 31-erių puolėjas iš JAV surengė geriausią karjeros pasirodymą Eurolygoje, kuris susidėjo iš 26 taškų, 8 atkovotų kamuolių ir 38 naudingumo balų.

18 taškų pridėjo Vasilije Micičius, 17 – K. Simonas, o tris kėlinius tuščiais šoviniais šaudęs Sh. Larkinas per paskutinį sukrapštė 10 taškų.

„Real“ gretose į rikiuotę grįžo Walteris Tavaresas, pelnęs 8 taškus, sugriebęs 7 atšokusius kamuolius ir blokavęs 2 metimus.

Rezultatyviausias buvo Nicolas Laprovittola (17 taškų).

Po lygios kovos susitikimo pradžioje „Real“ trumpam buvo išsiveržęs į priekį antro kėlinio pabaigoje, bet trečiasis priklausė „Anadolu Efes“. 26-ą min. šeimininkai pirmavo 57:45, tačiau P. Laso auklėtiniai sugebėjo trečią kartą iš eilės spurtuoti lemiamu mačo metu.

Tik šįsyk pačioje pabaigoje sėkmė jiems nebesišypsojo.

„Anadolu Efes“: Chrisas Singletonas 26, Vasilije Micičius 18 (5 rez. perd.), Krunoslavas Simonas 17, Shane’as Larkinas 10, Rodrigue’as Beaubois ir Tiboras Pleissas – po 5;

„Real“: Nicolas Laprovittola 17, Trey Thompkinsas 12, Jaycee Carrollas ir Sergio Llullas – po 10, Walteris Tavaresas 8 (7 atk. kam.).


„Anadolu Efes“ finalo ketvertą pasiekė antrą kartą iš eilės: 2019-aisiais Stambulo klubą tik finale sustabdė Maskvos CSKA (Rusija).

Savo ruožtu, „Real“ tarp keturių stipriausių Eurolygos ekipų per pastarąjį dešimtmetį buvo nepatekę tik 2016-aisiais.

Pirmus du serijos mačus Stambule šeimininkai laimėjo triuškinančiais rezultatais 90:63 ir 91:68. Tačiau kovai persikėlus į Madridą ispanai atsakė pergalėmis 80:76 ir 82:76.

Reguliariajame sezone „Anadolu Efes“ užėmė trečią vietą (22/12), „Real“ liko šeštas (20/14).

Pusfinalyje turkai susikaus su CSKA, kuris ketvirtfinalio seriją prieš Stambulo „Fenerbahče“ laimėjo 3-0.

Eurolygos finalo ketvertas gegužės 28-30 dienomis vyks Kelne (Vokietija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)