„Kultūra neliks nuošalyje“, – savo feisbuko paskyroje rašo S. Kairys, teigdamas, kad sutarus su RRF kuruojančiomis, tai yra, Finansų ir Ekonomikos ir inovacijų ministerijomis, atsiranda:

„30 mln. Eur e-kultūrai. Apie 4 mln. iš jų organizacinėms ir techninėms priemonėms pritaikant paslaugas negalią turintiems asmenims bei apie 26 mln. technologiniams ir programiniams sprendimams kultūros ir kultūros paveldo atvėrimui, antriniam panaudojimui siekiant pridėtinės vertės. Nuo muziejų skaitmeninio paveldo turinio kokybės iki e-paslaugų modelio, nuo sumanios bibliotekos sistemos iki įvairiausių kitų prieigų.

Taip pat niekur nedingo ir investicijos į lietuvių kalbos technologinių išteklių sukūrimą - 34 mln. Eur. Nuo lietuvių kalbos išsaugojimą ir gyvybingumą palaikančių skaitmeninių išteklių plėtros, specializuotų žinių išteklių kūrimo iki poreikių, susijusių su dirbtinio intelekto technologijų plėtra“, – dėsto S. Kairys,

„Dabar telieka laukti galutinių susiderinimų su EK ir vėliau sekti aprašus, nes kultūros sektoriaus atstovai galės naudotis ne tik kultūrai skirtomis priemonėmis, bet ir horizontaliosiomis“, – teigia Kultūros ministras.

Jis taip pat pabrėžia, kad RRF nėra tiesiog dotacijos: „Tai lėšos, nukreiptos į reformas, sritys apibrėžtos pačios EK. Žiūrint į skaičius, mes daugmaž atliepiam ir Europos parlamento rezoliuciją dėl kultūros ir RRF. Bet faktas, kad čia ne vienintelės ir ne paskutinės lėšos. Pvz. dar visai neseniai rašiau apie REACT-EU lėšas kultūros kūrybinėms industrijoms (15,5 mln. Eur). O kur dar ES struktūrinės lėšos ir valstybės biudžetas. Kitaip tariant, viskam savas laikas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją