Netikėtai itin aršiai „Barcelonai“ besipriešinančiai „Zenit“ ekipai vadovauja buvęs Š. Jasikevičiaus treneris, 48-erių X. Pascualis. Primetęs Šarui neparankų žaidimo stilių, X. Pascualis buvo arti to, kad jau po pirmų dviejų serijos rungtynių pirmautų 2-0, tačiau sykį svarbiu momentu Kevino Pangoso ranka sudrebėjo.

Nepaisant to, kanadietis kol kas yra ryškiausia figūra „Zenit“ gretose ir yra padaręs viską, kad „Barcelona“ būtų priremta prie sienos – šiuo metu ketvirtfinalio serijos rezultatas lygus (2-2) ir antradienio mačas vienai iš komandų bus paskutinis šio sezono Eurolygoje.

Ir jei traumų praretintai „Zenit“ gvardijai pralaimėjimas tikrai nebūtų tragedija, reguliariojo sezono laimėtojai „Barcelonai“ tai taptų tikra katastrofa.

Ir Š. Jasikevičius tai puikiai supranta.

„Atėjo laikas atiduoti aikštėje viską, ką mokame ir galime. Aš manau, kad pasimokėme iš ankstesnių pavyzdžių ir žaidėjai žino, kad privalo žaisti kiečiau, disciplinuočiau, turėdami aiškesnes idėjas. Rytoj turime dar vienas svarbias rungtynes, ir visą sezoną iki šiol kovojome dėl to, kad jas galėtume žaisti namuose.

Aš manau, kad šioje serijoje mes dar nesame sužaidę gerų rungtynių, nuo pradžios iki pabaigos. Ir tikiuosi, kad mums galų gale pavyks tai padaryti“, – vylėsi lietuvis.

„Mes turime suprasti, kaip atakuoti varžovus. Po pirmų ketverių rungtynių taip pat jau turime būti suvokę, kur varžovai prisiima rizikas, o kur ne. Galų gale, mes tiesiog turime kautis. Dėl kiekvieno kamuolio, dėl kiekvieno centimetro – apie tai šnekame nuolat. Jeigu varžovai už tave atkovoja 14 kamuolių per rungtynes daugiau, tai reiškia, tu neatidavei maksimumo. Taigi, svarbiausia mums kontroliuoti dalykus, kuriuos galime kontroliuoti.

Turime būti atsargūs gynyboje, būti visiškai kitokie, nei penktose rungtynėse. Puolime privalome būti agresyvūs ir nesitikėti, kad bus švilpiamos pražangos, nes jas užsitarnauti atkrintamosiose yra nelengva. Taigi, štai koks turi būti mūsų kelias.

Kol kas mes krepšį atakuojame per žemu procentu, metame per mažai tritaškių, o tai taip pat būtina koreguoti“, – būtinas atlikti darbus aikštėje toliau vardijo Š. Jasikevičius. Penktadienį ketvirtas rungtynes jo auklėtiniai Sankt Peterburge pralaimėjo 61:74 – tai buvo pats nerezultatyviausias katalonų mačas šiame Eurolygos sezone.

Savo ruožtu X. Pascualis pažymėjo, kad jo treniruojama ekipa jau ir taip praktiškai iššoko aukščiau bambos ir savotiškai bandė užliūliuoti varžovus.

„Mes žinome, kad bus ekstremaliai sudėtinga. „Barcelona“ ne veltui finišavo pirma reguliariajame sezone. Ir būtent todėl lemiamas rungtynes varžovai žaidžia namuose. Be abejo, mes dėsime visas pastangas pergalei pasiekti, nors ir suprantame, kad yra beveik neįmanoma atkrintamosiose varžybose tris kartus įveikti „Barcelonos“.

Nepaisant to, mes vėl bandysime. Stengsimės išlikti konkurencingi iki mačo pabaigos. Ir jeigu turėsime galimybę, ja reikės pasinaudoti.

Nesvarbu, kas nutiks, bet mes jau dabar turime didžiuotis krepšininkais ir jų nuveiktu darbu. Bet koks rezultatas mums būtų kaip pergalė, nes mes jau pademonstravome puikų žaidimą prieš geriausią komandą Europoje. Bandysime likti tokie, kokie buvome penktame mače: koncentracija, organizuotumas, mentalitetas“, – dėstė treneris.

Rungtynės Lietuvos laiku antradienio vakarą prasidės 22 val.

Šios poros laimėtojai pusfinalyje susitiks su Miuncheno „Bayern“ ir Milano „Olimpia Armani“ ekipų ketvirtfinalio laimėtojais. Šioje poroje, kaip ir užsitęsusiame mūšyje tarp Stambulo „Anadolu Efes“ ir Madrido „Real“, rezultatas yra lygus – 2-2. „Anadolu Efes“ ir „Real“ poros laimėtojai pusfinalyje žais su Maskvos CSKA.

Eurolygos finalo ketvertas mėnesio pabaigoje vyks Vokietijos mieste Kelne.

Kiek plačiau apie likusias rungtynes ketvirtfinalyje – čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)