Seimo narys Remigijus Žemaitaitis laidoje Delfi diena prisiminė K. Glavecką ir tikino, kad K. Glaveckas Seime labai padėdavo jaunajai kartai.

„Kęstutį Glavecką pažįstu jau daugelį metų, ne tik nuo Mišrios grupės. Pirmiausia, jį pamenu dar universiteto laikais, kai mes profesoriaus klausydavomės, kai jis kalbėdavo apie laisvą ekonomiką, apie rinką, ypatingai tie, kurie studijavome komercinę teisę Vilniaus Universitete.

Tai buvo žmogus, kuris suvokė, ko Lietuvai reikia, ėjo veržliai, tai žmogus, kuris yra unikali asmenybė. Tai buvo tas žmogus, kuris visus jaunus kolegas, Seimo narius mokė darbo Seime, kaip turėtume elgtis, bendrauti, kokie projektai turėtų būti teikiami“, – tikino Seimo narys R. Žemaitaitis.

Buvęs Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas tikino, kad liberalai šiandien prarado tą žmogų, kuris net sulaukęs septyniasdešimties, buvo jaunas, laisvas ir liberalus.

„Šiaip, visų pirma, mačiau jį ne kaip politiką, o kaip labai padorų žmogų, su puikia iškalba. Jis buvo finansų ir biudžeto pirmininkas ir kai sausio mėnesio pradžioje Parlamente mums daužė langus, jis nebijodamas pasakė, kaip tik tuomet mes posėdžiavome kabinete, jis pasakė, kad: „dabar nėra dėl ko gailėtis – reikėjo to nedaryti, bet kai padarėme – jau viskas, nes tai buvo būtina.

Kęstutis Glaveckas

Tai buvo būtina ne man, kaip finansų ir biudžeto pirmininkui, ne Kubiliui, ne dar kažkam, tai buvo būtina valstybei.“ Jis labai drąsiai žiūrėjo į tuos iššūkius, su kuriais susidurdavo ir nevyniodavo žodžių į vatą. O kituose pokalbiuose jis būdavo labai įžvalgus ir turėjo puikų humoro jausmą.

Tai gali patvirtinti visi kolegos. Vienas iš geriausių mokytojo savybių yra sugebėjimas paaiškinti su šypsena, o ne sukandus dantis. Manau, kad konservatoriai turėjo savo Landsbergį, socdemai turėjo savo Brazauską, ir štai tokio kalibro asmenybė dabar išėjo iš liberalų. Liberalai šiandien prarado tą žmogų, kuris net sulaukęs septyniasdešimties su trupučiu, buvo jaunas, laisvas ir liberalus“, – sako A. Valinskas.

Seimo narys Eugenijus Gentvilas laidoje papasakojo savo prisiminimus apie K. Glavecką.

„Prisimenu jį kaip veržlų žmogų, kuriam norėjosi realizuoti daugybę dalykų, pradedant Nepriklausomybės paskelbimu, baigiant ekonominės reformomis. Būdamas mokslininkas teoretikas, jis turėjo unikalią galimybę praktikoje realizuoti tai, ką buvo būtina daryti Lietuvos ekonomikoje“, – sako E. Gentvilas.

„Jis buvo tarsi cerberis, prižiūrintis, kad ekonomika neišsuktų iš rinkos ekonomikos bėgių“, – pridūrė jis. „Kitas dalykas, įvairūs partiniai dalykai. Jis buvo centro sąjungos narystėje veržlus partijose, tiesa, pastarąjį penkmetį, jau ir liberalų sąjūdyje jis nebesiėmė atsakomybės naštos, kurią buvo įpratęs imtis, manau, tai buvo dėl problemų, susijusių su sveikata“, – sako politikas.

Primename, kad ligoninėje mirė Seimo narys, Kovo 11-osios Akto signataras, vienas Lietuvos laisvosios rinkos instituto įkūrėjų Kęstutis Glaveckas.

Penktadienį K. Glaveckui būtų sukakę 72 metai.

Urna su velionio palaikais bus pašarvota Vilniaus laidojimo rūmuose Olandų gatvėje, atsisveikinti bus galima šeštadienį nuo 12 val. iki 20 val. ir sekmadienį – nuo 10 val. iki 14 val., pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Urna išnešama sekmadienį 14 val., velionis bus palaidotas Antakalnio kapinėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)