Šis nevykęs bandymas pergudrauti banką kaip reikiant vyrui pridarė nemalonumų – policija tauragiškį patraukė baudžiamojon atsakomybėn dėl netikrų pinigų realizavimo, o teismas už šį nusikaltimą vyrui skyrė net 3,4 tūkst. eurų baudą.

Baudžiamąją bylą išnagrinėjusi teisėja Raimonda Pauparienė nuteistajam baudą leido sumokėti per šešis mėnesius. Tokio dydžio baudą kaltinamajam pasiūlė skirti ikiteisminį tyrimą atlikę prokurorai – baudžiamojon atsakomybėn patrauktas vyras sutiko, todėl jam iškelta byla buvo išnagrinėta rašytinio proceso tvarka, priimant baudžiamąjį įsakymą.

Tauragiškis buvo pripažintas kaltu ne tik dėl to, kad bandė realizuoti netikrą 50 Eur kupiūrą, bet ir dėl to, kad kiniečių valdomoje „AliExpress“ parduotuvėje nusipirko dešimt netikrų 50 Eur kupiūrų. Už jas vyras sumokėjo du eurus.

Per apklausą policijoje atsakomybėn patrauktas vyras sakė, kad ant netikrų banknotų buvo kinietiški atspaudai, o pačios kupiūros buvo labai prastos kokybės.

„Šių kupiūrų nusipirkau žaidimui „Monopolis“, net neplanavau niekur kitur jų panaudoti, jos visą laiką būdavo dėžutėje su stalo žaidimu“, – sakė jis.

Vieną dieną vyras šį žaidimą pasiėmė vykdamas pas savo šeimos narius – ką tik buvo grįžęs iš atostogų Jungtinėje Karalystėje.

„Pakeliui užsukau į banką išsikeisti svarų sterlingų į eurus, o paskui nutariau juos įnešti į savo sąskaitą, – pasakojo vyras. – Kai pinigus įnešiau, grįžau į automobilį ir vaikiškai pagalvojau, o kas būtų, jeigu į bankomatą įdėčiau netikrą kinietišką kupiūrą. Nutariau pabandyti – grįžau prie bankomato ir įdėjau netikrą 50 Eur kupiūrą iš stalo žaidimo. Bet jos nebeatgavau – bankomato ekrane buvo parašyta, kad pinigai bus perduoti policijai.“

Taip ir buvo – po kelių dienų, kai saugos bendrovės inkasatoriai bankomate atliko inkasaciją, „Swedbank“ darbuotojai netikrą kupiūrą perdavė policijai. Iš karto buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Supratęs, ką padariau ir kad tai ne juokingas pokštas, po policininkų vizito, sudeginau likusias devynias kinietiškas kupiūras“, – prisipažino tauragiškis.

Jis tikino, kad gailisi dėl tokio neatsakingo ir, kaip pats pažymėjo, vaikiško poelgio.

„Nemaniau, kad tai yra nusikaltimas, norėjau tik pajuokauti ir patikrinti, ar sąskaitą galima papildyti netikrais pinigais“, – kalbėjo vyras.

Delfi primena, kad Baudžiamajame kodekse už netikrų pinigų gamybą ir klastojimą, taip pat jų laikymą, gabenimą ir realizavimą gali būti baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (335)