Po dvejų metų pertraukos į Lietuvos čempionatą sugrįžo ir nugalėtoju tapo daugkartinis Europos ir pasaulio turnyrų prizininkas Martynas Jasiūnas.

„Varžybų puošmena tapo sunkiasvorių virš 91 kg svorio kategorijos finalas tarp Karolio Maciševskio ir Andrejaus Varnelo. Šioje dvikovoje abu sportininkai vienas kitą ne sykį siuntė į nokdauną, tad viskas sprendėsi tik pačioje pabaigoje. Trečias raundas tapo lemiamas, jame Karolis šventė pergalę bei tapo čempionu“, – pasakojo Lietuvos muaitai federacijos prezidentas Andrejus Zemitanas.

Apdovanojimai šį kartą plačiai pasklido po Lietuvą – prizininkais tapo Klaipėdos „Muaythai Imperija“, Rokiškio „Thai Tornado“, Kelmės „Vikingas“, Marijampolės „Rėmeris“, Panevėžio „Kovos akademija“, Vilnius „Jasiūnas Team“ ir „Lotosas“, Kauno „Titanas“ ir „FFC Sun Warriors“ bei Kėdainių „Thai Gym“ klubų atstovai.

Lietuvos čempionatas kovotojams buvo vienas pirmųjų startų rengiantis pasaulio čempionatui, kuris gruodžio 4-11 dienomis numatytas Tailando sostinėje Bankoke. Visgi virš jo taip pat yra pakibęs nemenkas klaustukas.

„Tarptautinė muaitai mėgėjų federacija (IFMA) savo varžybų kalendoriuje yra pasirinkusi šią datą, tačiau kaip viskas bus, pasakyti yra labai sunku. Šiuo metu Tailande kilo trečioji koronaviruso banga, tad visi sporto klubai yra uždaryti mėnesiui. Gali nutikti ir taip, kad pasaulio pirmenybės išvis neįvyks arba bus perkeltos į kitą šalį“, – svarstė A. Zemitanas.

Galutinę rinktinės sudėtį federacija planuoja tvirtinti rugsėjį, kai bus aiškesnė situacija tiek dėl planetos pirmenybių, tiek dėl sportininkų iškovotų kelialapių.

Artimiausias rimtas išbandymas muaitai kovotojų laukia gegužės 28-31 dienomis, kai sostinėje bus surengta „Vilniaus mero taurė“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)