Pirmadienį mūsų šalies rinktinė žais nukeltas išvykos rungtynes su Izraelio rankininkais, ketvirtadienį namuose susitiks su Islandija, o sekmadienį atrankos ciklą užbaigs išvykos maču su Portugalija.

Dalis Lietuvos rinktinės žaidėjų šį savaitgalį dar žaidžia savo klubuose, tad prie rinktinės prisijungs tik Izraelyje, o Jonas Truchanovičius, Valdas Drabavičius bei Aidenas Malašinskas šį mačą praleis ir rinktinei padės nuo mačo su Islandija namuose.

Lietuvos rinktinei šįkart vėl itin skaudžiai atsiliepė koronavirusas, prieš pat atrankos langą dėl ligos iškrito net keli itin svarbūs komandos žaidėjai. Vis tik vyriausiasis komandos treneris Mindaugas Andriuška teigė, kad bus bandoma ieškoti, kuo juos pakeisti.

„Turime naujų veidų, kadangi mus vėl užpuolė koronavirusas. Rinktinėje nebus sergančių Mindaugo Dumčiaus, Deivido Virbausko ir Skirmanto Plėtos, taip pat Benas Petreikis ir Vilius Rašimas yra traumuoti.

Prie rinktinės prijungėme Lietuvoje žaidžiančius rankininkus, kurie labai padeda treniruočių procese. Izraelyje prie komandos prisijungs Tadas Stankevičius, Giedrius Morkūnas, Gerdas Babarskas ir Lukas Simėnas.

Jonas Truchanovičius ir Aidenas Malašinskas pasijungs jau tik rungtynėms su Islandija ir Portugalija“, – apie korekcijas komandoje kalbėjo M. Andriuška.

Anot vyriausiojo trenerio, šių žaidėjų netektis turės įtakos žaidimo planui mače su Izraeliu.

„Tai bus šansas pasirodyti tiems, kurie žaidžia Lietuvoje. Žaidimo planą ir taikysime prie tų žaidėjų, kuriuos turime.

Svarbu, kad laimėjome pirmąsias rungtynes su Izraeliu namuose. Pasižiūrėjome klaidas ir bandysime tai perteikti komandai“, – teigė treneris.

Lietuvos rinktinė vis dar turi realias galimybes kovoti dėl vietos Europos čempionate, tačiau pergalės vien prieš Izraelį lietuviams greičiausiai nepakaks. Mūsų rinktinei reikia taškų ir mačuose prieš Islandiją ar Portugaliją.

„Varžovai yra aukščiausio lygio, tačiau jeigu nori žaisti Europos čempionate – bent prieš kažkuriuos turi rinkti taškus.

Šios savaitės metu turėsime surasti tą optimalų branduolį, kad žaidėjai nepervargtų ir būtų pasiruošę ir ketvirtadienio bei sekmadienio mačams. Šioms rungtynėms turime pasiruošti optimaliai“, – reziumavo treneris.

Lietuvos rinktinėje vis svarbesnį vaidmenį gauna vienas iš Klaipėdos „Dragūno“ lyderių Gabrielius Virbauskas. Jo vyresnysis brolis Deividas komandai negali padėti dėl koronaviruso, o Gabrielius džiaugėsi, kad jam jau pavyko gauti ir pirmąjį skiepą.

„Taip jau susiklostė, kad vienas brolis susirgo, o kitas gal kažkiek stipresnis (juokiasi). Aš jau spėjau ir pasiskiepyti, tačiau tai dar buvo tik pirmasis skiepas, tad dar kažkiek pavojaus yra išlikę ir reikia saugotis, bet jau gegužės pradžioje turėtų būti ir antrasis – tikėkimės viskas bus gerai“, – kalbėjo G. Virbauskas.

Ateinančiose rungtynėse Izraelyje tiek jam, tiek kitiems Lietuvoje rungtyniaujantiems žaidėjams gali tekti netgi svarbesnis vaidmuo negu įprastai, tačiau pats žaidėjas to nesureikšmina.

„Smagu sugrįžti į rinktinę. Visuomet visi į ją atvyksti gerų nuotaikų ir su noru ruoštis rungtynėms. Turime mažai laiko iki pirmųjų rungtynių Izraelyje ir ten netgi neturėsime kai kurių užsienyje rungtyniaujančių žaidėjų, tad svarbu kitiems stoti į jų vietą ir įgauti pasitikėjimo.

Pirma turime įrodyti savo pranašumą prieš Izraelį, o po to jau ruoštis ir mačams su Islandija bei Portugalija“, – kalbėjo žaidėjas.

Lietuvos rinktinė pirmadienį 21:00 val. susitiks su Izraelio rinktine, o pergalė prieš šią komandą užtikrintų trečiąją vietą grupėje. Į Europos čempionatą pateks 4 geriausios visų grupių trečiosios rinktinės, o jos vertinamos pagal taškus, iškovotus prieš pirmąsias dvi grupes komandas.