„Pandemija paspartino mokslo pažangą: globalus vakcinų poreikis lemia beprecedentį finansavimą, pasaulyje vyksta neregėtas mokslo ir verslo bendradarbiavimas, bet tuo pačiu valstybės aktyviai varžosi dėl lyderystės mokslo tyrimų ir inovacijų srityje. Vakcinų ir kitų kovai su pandemija kuriamų sprendimų tema neabejotinai karaliauja mokslo ir inovacijų temų sąrašuose. Šiuo ypatingu metu pasitikėdami mokslu siekiame, kad visuomenė kuo daugiau informacijos be jokių interpretacijų gautų iš pirmų lūpų“, – teigia gyvybės mokslams skirto Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros projekto vadovas Tomas Vitkauskas.

MITA ir Jungtinės Karalystės ambasados Vilniuje dėka, gegužės 28 d. rengiamoje Gyvybės mokslams skirtoje sesijoje Oksfordo universiteto Martino mokyklos vakcinų programoje dirbantis profesorius apžvelgs ažiotažą keliančius vakcinų kūrimo, virusų ir imunologijos klausimus.

Šiuo metu J. W. Almond eina Jungtinės Karalystės vyriausybinės agentūros NIBSC bei biotechnologijų kompanijų mokslinio patarėjo pareigas, vakcinos kūrimo ir naujų biologinių vaistų klausimais konsultuoja biotechnologijų kompanijas Europoje, Jungtinėje Karalystėje ir JAV bei pirmininkauja Pirbraito instituto mokslinei patariamajai tarybai.

AstraZeneca vakcina nuo koronaviruso

Profesoriaus biografija įspūdinga: J. W. Almond dirbo Medicinos tyrimų taryboje (MRC), ėjo aukštas pareigas Tarptautinėje mikrobiologų draugijų sąjungoje ir JK Medicinos mokslų akademijoje. 1999–2014 m. kaip Prancūzijos farmacijos bendrovės „Sanofi“ vakcinų skyriaus viceprezidentas buvo atsakingas už vakcinų projektų portfelio sudarymą, valdymą bei mokslinių tyrimų ir plėtros partnerystes. Prieš tai mikrobiologijos profesorius 6 metus dėstytojavo Lesterio universitete, o vėliau 14 metų vadovavo Redingo universiteto Gyvūnų ir mikrobų mokslų mokyklai.

Kviestinis Oksfordo universiteto W. Dunno patologijos mokyklos ir Redingo universiteto Mikrobiologijos katedros profesorius, per 170 mokslinių straipsnių autorius yra pelnęs ir prestižinę Medicinos mokslų akademijos (FMedSci) stipendiją.

Anot LOGIN vadovės Sandros Meškauskaitės-Stepšienės, šiemet LOGIN 2021 bus kitoks, vyks net 5 dienas ir sukurs daugiau kaip 55 valandas įdomaus ir įtraukiančio turinio: „Tarp daugiau kaip 150 pranešėjų didelis dėmesys bus skiriamas gyvybės mokslų temai, turėsime ne vieną užsienio mokslininką, kuriuos atrinkome drauge su MITA. LOGIN visada kalbama apie tai, kaip gyvensime ateityje, o rūpinimasis sveikata, sveika gyvensena visuomenėje yra viena iš pagrindinių temų ne tik tarp vyresnio amžiaus, sergančių žmonių, bet ir tarp jaunosios kartos – jie kelia labai daug klausimų apie savo savijautą, jiems itin įdomu, ką jie valgo, kokiu oru kvėpuoja ir kita“. Visą gyvybės mokslams skirtos sesijos programą, kurią LOGIN pristato drauge su turinio partneriu MITA, rasite www.login.lt.

Gegužės 24–28 dienomis tiesioginių LOGIN festivalio transliacijų metu dviejuose didžiausiuose Lietuvos portaluose – Delfi.lt ir 15min.lt nemokamai bus galima stebėti daugiau kaip 150 pranešėjų iš Lietuvos ir viso pasaulio, o anglų kalba skaitomi pranešimai bus transliuojami ir Estijoje bei Latvijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)