Pasak žurnale „Journal of Happiness Studies“ išspausdinto tyrimo, ideali atostogų trukmė – aštuonios dienos.

Tyrėjų teigimu, pirmomis atostogų dienomis atostogaujantieji ima jausti vis stiprėjantį džiaugsmą, pasitenkinimą, o šio jausmo pikas pasiekiamas aštuntą dieną. Be to, aštuonių dienų kelionės metu žmonėms pakanka laiko išsipakuoti daiktus, persiorientuoti ir įsijausti į laisvesnį poilsio ritmą.

Po aštuonių dienų pozityvi nuotaika ir gera savijauta ima palengva blėsti, akcentuoja tyrėjai.

Mokslininkų išvadose teigiama: „Prireikia laiko primiršti įtemptą darbo laikotarpį ir aklimatizuotis prie atostogų ritmo.“

Verta nusimatyti aštuonių dienų atostogas – keliautojai neabejotinai pajus, kad geriau miega, nebejaučia streso, o grįžę po kelionės dar ilgai jaus visaverčio poilsio naudą.

Tad vien dėl šių priežasčių verta pasiplanuoti ilgesnes atostogas.

„Klausti, kodėl turime atostogauti, tolygu klausti, kodėl reikia miegoti, neva vėl pavargsime“, – rašoma tyrime.

Tiesa, nenorima pasakyti, kad turite susikrauti daiktus ir išsiruošti į kelionę aplink pasaulį. Net atostogos namuose teikia fizinės ir psichologinės naudos.

Paprasčiausiai atsitraukus nuo to, kas kelia įtampą, – ar tai būtų darbas, ar pareigos namuose, ar kt., – juntama lygiai tokia pati nauda, kaip aštuonias dienas atostogavus užsienyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)