Kalbedama apie mokinių grįžimą, Šimonytė pristatė, kad klausimas buvo svarstomas ir prieita gana vieningos nuomonės.

„Taip, (šį klausimą, aut. p.) svarstėme šiandien. Sprendimai iš esmės yra, reikia, kad visi dalyvaujantys tuos sprendimus suprastų ir būtų apsirengę įgyvendinti, turiu mintyje savivaldybes. (…) Dėl trukmės nėra taip svarbu, mes šią diskusiją turėjome kalbėdami apie abiturientus. Jie grįžta į mokyklas dar trumpesniam laikui. Bet visų dalyvavusių diskusijoje nuomone, vyraujanti nuomone, yra ir kitų, bet didesnė dalis – kad vis tiek verta“, – sakė ministrė pirmininkė.

Ji teigė, jog kalba eina apie gegužės mėnesio pradžią, leidimą grįžti vykdant etapais.

Vyriausybės vadovė I. Šimonytė teigė, kad dabar vakcinavimas vyksta bangomis. Tai turėtų keistis vakcinų gaunant vis daugiau.

„Sudėtingiausias dalykas yra pats cikliškumas vakcinų tiekimo. Nes didžioji dalis vakcinų buvo išvežta pirmadienį, taip jau buvo, kad pirmadienį savivaldybės neturėjo daug kuo skiepyti. Dalis vakcinų išvežta vakar. Tai mes kartais lyginame kiekį, kuris yra ką tik atsiradęs su teorinės skiepijimo galimybės. Nėra labai gerai, kad skiepijimas vyksta bangomis, bet taip yra daugiausiai dėl logistinių sumetimų. Kada kiekiai bus pakankamai dideli, tada jau savivaldybės galės grafikus drąsiau nusistatyti“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Antradienį pranešta, kad Anykščiuose užfiksuota nauja koronaviruso atmaina. Ji randama jau ir kituose miestuose. Ministrė pirmininkė spaudos konferencijoje teigė, jog tenka susitaikyti, jog virusas siekia išgyventi.

„Žinoma, kad į tai, kas yra padaryta tos atmainos klausimu, tuos klausimus turėtų atsakyti NVSC, jie su ja dirba. Kiek jau yra padaryta konkrečiai Anykščiuose, sekant tos mutacijos pėdomis kitose vietoje tikrai nesiimu vertinti, kiek ji blogesnė už kitas.

Mes turime susitaikyti su tuo, kad virusas yra toks dalykas, kuris siekdamas išgyventi, būti, tą ir daro – mutuoja, kad su juo kovoti būtų sudėtingiau. Tai tik dar labiau pabrėžia būtinybę pasiskiepyti. Nes ar mutacija, ar ne, bet bent jau tikimybės sunkiai sirgti, ar mirti labai smarkiai sumažėja“, – sakė ministrė pirmininkė.

Ji teigė, kad mutacijos atsiranda, „nereikėtų čia baisiai stebėtis“.

Ministrė pirmininkė I. Šimonytė priminė, kad Vyriausybės rekomendacija išlieka tokia pati – be būtino reikalo nekeliauti.

„Visada rekomendacija Vyriausybės buvo ta pati – jei keliaujate į kitą šalį, turite žinoti reikalavimus ten. Taip bus ir toliau. (…) O šiaip kol epidemiologinė situacija Europoje nėra labai pagerėjusi, daugelis šalių susiduria su trečiąja banga, Vyriausybės rekomendacija išlieka ta pati – keliauti be būtino reikalo tiesiog yra nesaugu“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (200)