„Gyventoja informavo, kad barsukas jos sandėliuke apsigyvenęs jau kelias dienas. Moteris buvo palikusi atidarytas duris, tačiau nekviestas svečias apleisti patalpų neketino. Gyventoja kreipėsi į kitas institucijas, kad padėtų iškeldinti barsuką, ir joms nesutikus, galiausiai kreipėsi į mus, aplinkosaugininkus“, – sako Marijampolės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Raimondas Smagurauskas.

Kaip teigia R. Smagurauskas, nors šiuo atveju padėti nėra aplinkosaugininkų pareiga, suprasdami situaciją negalėjo atsisakyti pagelbėti tiek žmogui, tiek ir mylimiems gyvūnams.

Atvykę į vietą aplinkos apsaugos pareigūnai apžiūrėjo barsuką.

Įsitikinę, kad gyvūnas sveikas, be jokių išorinių sužeidimų, gyvūną sugavo, išvežė iš sandėliuko ir paleido į barsukui labiau tinkamą aplinką – gamtą.

„Barsukas buvo ramus ir neagresyvus, taigi jį sugauti nebuvo sudėtinga. Džiaugiamės, kad gyvūnas nebekels rūpesčių gyventojai ir sveikas, bei guvus galės įsikurti jam saugioje aplinkoje“, – priduria aplinkosaugininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)