Nors rungtynių pradžioje „Real“ aikštės šeimininkus pasiuntė lengvą nokdauną (0:8), jis „Anadolu Efes“ krepšininkus paveikė lyg šaltas dušas.

Ergino Atamano auklėtiniai dar pirmajame kėlinyje pasivijo varžovus, antrajame persvėrė rezultatą (44:40 po 20 min.), o po ilgosios pertraukos ėmė periodiškai didinti savo pranašumą.

34 min. komandas jau skyrė 24 taškai (77:53) – svečiai iš Ispanijos jokių galimybių atsitiesti nebeturėjo.


„Anadolu Efes“ iškovojo pergalę 90:63 (20:18, 24:22, 20:10, 26:13) ir serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 1-0.

Šaukšteliu deguto medaus statinėje šeimininkams tapo Vasilije Micičiaus trauma, kurią jis patyrė skausmingai kojomis susidūręs su varžovu ir palikęs aikštę likus žaisti 6 min. Visgi po rungtynių krepšininkas ramiai davė interviu Eurolygos televizijai – serbas pats patvirtino, kad tai buvo paprastas, tik gana skausmingas sumušimas susidūrimo metu.

Rezultatyviausias „Anadolu Efes“ gretose buvo 19 taškų pelnęs Rodrigue'as Beubois, 16 taškų pridėjo Sertačas Šanli, 14 – Shane'as Larkinas, 11 – Bryantas Dunstonas.

„Real“ 13 taškų surinko Trey Thompkinsas, 10 – Walteris Tavaresas (9 atk. Kam.), 9 – Nicolas Laprovittola.

Pagal bendrą efektyvumo koeficientą Turkijos komanda varžovus pranoko 105-48.

Reguliariajame Eurolygos sezone „Anadolu Efes“ (22/12) užėmė trečiąją, o „Real“ (20/14) – šeštąją vietas.

Antrosios šios poros rungtynės ketvirtadienį taip pat vyks Stambule.

Primename, kad kitas Eurolygos ketvirtfinalio poras sudaro Miuncheno „Bayern“ – Milano „Olimpia Armani, „Barcelona“ – Sankt Peterburgo „Zenit“, Maskvos CSKA – Stambulo „Fenerbahče“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)