Yra žmonių, su kurias galima kalbėtis ne porą valandų, bet visą dieną. Ką ten visą dieną. Norisi būti šalia kaip mokiniui, kaip tai antenai, kur gaudo menkiausius signalus.

Pasižymi fenomenalia atmintimi

R. Kraujalis, lietuviškų taikomųjų lazerių kūrėjas, kartu su kolegomis atvėręs jiems kelius į pasaulines rinkas ir nuskynęs lazerių „Oskarą“, yra ypatingo sukirpimo žmogus. Apie jo išskirtinumą byloja fenomenali atmintis, cituojamos filosofų, rašytojų mintys, vardijamos gyvų ir jau Anapilin išėjusių žmonių pavardės, nepamirštant nei kiekvieno jų vardo, nei tam tikrų, su jais susijusių istorijų.

Pats R. Kraujalis neslepia, kad kai kurios likimo jam lemtos sąvybės yra šiek tiek panašios į aptinkamas pas autistus. Kaip po tokio pripažinimo nevalingai pritylu, jis nuramina: „Daugelis žmonių sutrinka, kai pasakau, kad manyje yra galbūt šiek tiek autizmo, tačiau taip jau yra ir nieko čia nepakeisi.“

Taip jau sutapo, kad „Eksmos grupės“ įkūrėją kalbinu jo gimtadienio išvakarėse. Tiesa, balandžio 1 d. pašnekovas atsisakė šios grupės, kuri vienija įmones „Ekspla“, „Bioeksma“ ir „Optolita“, valdybos pirmininko pareigų. Prie įmonės ištakų stovėjęs mokslininkas dabar liko tik jų akcininku.

Fiziku tapęs rašaliotojas

Įdomi toji Lietuvos fizikų kasta. Kokiais kelias jie būtų pasukę, dažno jų pėdsakas įminamas giliai ir ilgam. Taip nutiko ir su R. Kraujaliu.

Dabar jau niekam į galvą nešautų, kad pašnekovas ketino rinktis filologiją, bet ėmė ir pasuko fiziko keliu. Sakyčiau, tokie priešingi poliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)