Klinikų duomenimis, stacionarinių vietų, skirtų COVID-19 pacientams gydyti, užimtumas Vilniaus regione siekia 85 proc., o reanimacijos ir intensyviosios terapijos – 90 proc.

Gydomų reanimacijos ir intensyviosios terapijos padaliniuose pacientų amžiaus vidurkis yra 52 metai.

„Medikų nuomone, padidėjęs pacientų srautas sietinas su karantino sąlygų laisvinimu. Matyti, kad dabar pacientai yra jaunesni: nuo 41 iki 60 metų amžiaus, dar nepasiskiepiję, serga sudėtingesnėmis ligos formomis“, – rašoma ligoninės pranešime.

Santaros klinikose nuo pirmadienio perorganizuojamas darbas, koreguojami pacientų srautai ir papildomai steigiamos aštuonios reanimacijos vietos. Iš viso veiks 67 reanimacijos ir intensyviosios terapijos vietos sunkiems COVID-19 pacientams.

„Šiuo metu vyksta intensyvios derybos su kitomis regiono įstaigomis dėl pasirengimo savaitgaliui ir paslaugų plėtros Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje. Čia teikiamos paslaugos ir infrastruktūra visa parengta COVID-19 pacientams gydyti. Trūkstamo personalo bandome pasitelkti iš kitų regiono asmens sveikatos priežiūros įstaigų“, – pranešime cituojama Santaros klinikų direktorė valdymui Aušra Bilotienė Motiejūnienė.

Jos teigimu, pokyčiai neišvengiami ne tik Santaros klinikose, Vilniaus mieste, bet ir visame Vilniaus regione, rengiantis priimti daugiau sunkesnių pacientų.