„Per kelias dienas jai („Rosatom“ – red.) bus atimta galimybė dalyvauti konkurse“, – interviu Čekijos žiniasklaidai laikraščiui pareiškė Čekijos vicepremjeras, pramonės ir prekybos ministras Karelas Havličekas.

Jis taip pat išreiškė abejones dėl „Rosatom“ galimybių dalyvauti šiame projekte kaip subrangovei.

„Tai praktiškai neįmanoma. Nė vienas kandidatų nesirinks tiekėjo iš „Rosatom“, – atsakydamas į atitinkamą klausimą sakė K. Havličekas.

Čekija šeštadienį paskelbė nusprendusi išsiųsti iš šalies 18 Rusijos diplomatų, kuriuos čekų žvalgybininkai vadina Rusijos Užsienio žvalgybos tarnybos (SVR) bei karinės žvalgybos agentūros GRU slaptaisiais agentais ir sieja su dvi gyvybes nusinešusiu 2014 metų sprogimu.

Čekijos policija taip pat šeštadienį paskelbė, kad dėl šio sprogimo ieško dviejų rusų su pasais, kuriuos naudojo buvusio dvigubo agento Sergejaus Skripalio ir jo dukters apnuodijimu 2018 metais Anglijos Solsberio mieste įtariami asmenys.

Reaguodama į 18 Rusijos diplomatų išsiuntimą iš Prahos, Rusija sekmadienį vakare paskelbė 20 Čekijos ambasados ​​Maskvoje darbuotojų nepageidaujamais Rusijoje. Jiems nurodyta iš Rusijos išvykti iki balandžio 19 dienos pabaigos.

Čekija planuoja Dukovanų branduolinėje jėgainėje pastatyti du papildomus energijos blokus po 1200 megavatų. „Rosatom“ ne kartą skelbė esanti pasiryžusi dalyvauti rangovės konkurse.

Čekija turi dvi AE, kuriose veikia rusiškų projektų reaktoriai. Dukovanų jėgainė dabar turi keturis VVER-440, o Temelino – du VVER-1000 reaktorius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)