D. Trumpas pareiškė, kad kariuomenės išėjimas iš Afganistano – „puikus, pozityvus dalykas“, tiesa, pasiūlė tai padaryti jau gegužės 1 d. ir pridūrė: „Turime kuo tiksliau laikytis šio grafiko“, informuoja CNN.

„Norėčiau, kad J. Bidenas nenumatytų rugsėjo 11-osios kariuomenės išvedimui iš Afganistano dėl dviejų priežasčių. Pirma, galime ir turime išeiti anksčiau. Devyniolika metų – pakankama, po teisybei, to gerokai per daug, tai – pernelyg ilgas laikotarpis. Rugsėjo 11-oji asocijuojasi su liūdnu įvykiu ir laikotarpiu mūsų šaliai, ji turi likti diena, skirta apmąstymams ir prisiminti didžias sielas, kurių netekome.“

Prieš J. Bidenui paskelbiant apie planą išvesti kariuomenę iš Afganistano, su juo kalbėjo buvę prezidentai George‘as W. Bushas ir Barackas Obama. B. Obama pagyrė šį sprendimą užbaigti beveik 20 metų trukusį karą.

Paminėtina, kad D. Trumpo pareiškimas sulaukė priekaišto iš vieno ištikimiausių savo padėjėjų – Pietų Karolinos valstijos senatoriaus Lindsay Grahamo. Šis parašė sekmadienį vakare tviteryje, kad nepritaria buvusio prezidento D. Trumpo nuomonei dėl visų JAV karių išvedimo iš Afganistano.

„Su visa pagarba buvusiam prezidentui D. Trumpui – nėra nei puiku, nei pozityvu leisti, kad Afganistane vėl susiformuotų saugūs teroristų prieglobsčiai, ar stebėti, kaip Afganistane įsiplieskia dar vienas pilietinis karas“, – pabrėžė L. Grahamas.

J. Bideno teigimu, amerikiečių kariuomenės išvedimas iš Afganistano prasidės gegužės 1 d., laikantis susitarimo, kurį D. Trumpo administracija sudarė su Talibanu. Dalis JAV kariuomenės liks saugoti amerikiečių diplomatų; tiesa, pareigūnai nusprendė neatskleisti tikslaus liekančių karių skaičiaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)