Greičiausiųjų penketuką užbaigė atitinkamai ketvirtą ir penktą vietas užėmę „Ferrari“ lenktyninkai Charlesas Leclercas ir Carlosas Sainzas.

Įpusėjus lenktynėms į kraują stingdančią avariją pakliuvo Valtteri Bottas ir George'as Russellas. Dėl incidento trasoje buvo parodyta raudona vėliava, o patys lenktynininkai per stebuklą išvengė sužeidimų.

Dėl šio epizodo itin nepatenkintas Bottas savo įniršį išreiškė nepadoriu gestu. Prie bolide vis dar sėdėjusio suomio priėjęs Russellas sulaukė nedviprasmiško ir įžeidžiančio varžovo atsako.

Nesėkmės neišvengė ir tiek kvalifikacijoje, tiek pirmajame sezono etape triumfavęs Hamiltonas. Britas nesuvaldė automobilio, tačiau sugebėjo atsitiesti ir užkopti iki pat antrosios pozicijos. Ne mažiau įspūdingai pasirodė ir trečią vietą užėmęs jo tautietis Norrisas, startavęs tik iš septintosios pozicijos.

Geriausią rato įveikimo laiką lenktynėse pademonstravęs Hamiltonas 60-ą ratą įveikė per 1 minutę ir 16,702 sekundės. Septynis kartus čempionu tapęs lenktynininkas po pirmųjų dviejų etapų su 44 taškais žengia pirmoje individualios įskaitos vietoje ir minimaliai lenkia Italijoje triumfavusį Verstappeną (43). Norriso sąskaitoje – 27, Leclerco – 20 taškų.

Komandinėje įskaitoje kol kas pirmauja „Mercedes“, surinkę 60 taškų. Laipteliu žemiau žengiantys „Red Bull“ turi 53, „McLaren“ – 41, o „Ferrari“ – 34 taškus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)