A. Navalno įsteigto Kovos su korupcija fondo (FBK) operatorius Pavelas Zelenskis spalį paskelbė tviteryje dvi žinutes, kuriose kritikavo valdžią, susideginus vienai nepriklausomai žurnalistei.

Žemutinio Naugardo naujienų portalo redaktorė Irina Slavina nusižudė, policijai surengus kratas jos namuose, atliekant tyrimą dėl vienos opozicinės grupės veiklos.

Sausį P. Zelenskiui buvo pareikšti kaltinimai dėl „viešų raginimų griebtis ekstremizmo internete“. Pasak tyrėjų, jo tviterio žinutėse buvo „grasinimų ir priešiškų pareiškimų“ aukšto rango valdininkų atžvilgiu.

P. Zelenskis parašė, kad nekenčia Vladimiro Putino, jo atstovo spaudai Dmitrijaus Peskovo ir kitų pareigūnų, pridurdamas kad jie neverti gyventi.

Maskvos teismas penktadienį pripažino šį A. Navalno sąjungininką kaltu ir nuteisė jį kalėti dvejus metus, naujienų agentūrai AFP sakė teismo atstovė Marina Sviridova.

P. Zelenskis savo kaltę pripažino, o, pasak jo žmonos, toks sprendimas buvo priimtas „nejaučiant spaudimo“, bet viliantis sulaukti švelnios bausmės.

A. Navalno bendražygiai ir šalininkai dėl savo politinės veiklos dažnai sulaikomi, o jų namuose atliekamos kratos.

Kremliaus kritiko sąjungininkai pastaraisiais mėnesiais vis labiau spaudžiami, opozicijos politikui sugrįžus į Rusiją iš Vokietijos, kur jis keletą mėnesių gydėsi dėl apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga. Dėl to išpuolio A. Navalnas kaltina Kremlių, kuris jam metamus kaltinimus neigia.

Vos grįžęs jis buvo suimtas ir pasiųstas už grotų pustrečių metų senoje lėšų grobstymo byloje, o opozicionieriaus areštas išprovokavo šalyje protestus.

Kovo 31 dieną A. Navalnas paskelbė bado streiką kolonijoje, reikalaudamas tinkamos medicininės pagalbos dėl nugaros skausmų ir tirpstančių kojų.

Jo komanda pirmadienį pranešė, kad Rusijos kalėjimų sistemos pareigūnai pagrasino pradėti jį priverstinai maitinti.

A. Navalnas, netekęs daug svorio nuo atvykimo į kalinimo įstaigą vasarį, penktadienį socialiniame tinkle „Instagram“ pakartojo, kad kalėjimo pareigūnai grasina priverstinai jį maitinti.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)