„Gegužės 3 nieko nekeičia iš esmės, tik įneša papildomos įtampos, kaip įnešė ir konsultacijos. Jeigu mokykla dirba atsakingai, esame pasiekę tokį lygį, kad nuotolinis mokymas prilygsta gyvam mokymui. Viskas priklauso nuo mokytojo ir mokinių bendradarbiavimo“, – laidoje „Delfi diena“ sakė S. Jurkevičius.

Anot jo, jau reikia kalbėti apie mokslo metų pabaigą, o ne grįžimą į mokyklas.

„Protingiausia būtų gegužės viduryje maždaug pabaigti mokslo metus ir sudaryti sąlygas pageidaujantiems ateiti į konsultacijas dalykų, kurių laikys egzaminus“, – kalbėjo Vilniaus licėjaus direktorius.

„Nereikia kurti abiturientams sudėtingesnių sąlygų. Kam dabar grįžti į mokyklas mokytis visus dalykus mokykloje, kas nuo to pasikeis? NIekas nepasikeis“, – pridūrė jis.

S. Jurkevičius nuomone, tiems abiturientams, kurie šiemet nestos į aukštąsias mokyklas, brandos atestatus galima būtų išlaikius ir nelaikius nė vieno egzamino.

„Realiai tiems mokiniams, kurie nestoja į aukštąsias mokyklas, nereikėtų šiemet organizuoti brandos egzaminų – tiesiog išduoti brandos atestatus. Vienintelė būtinybė laikyti brandos egzaminus yra stojimas į aukštąsias mokyklas, nes mokyklose rašomi pažymiai labai skirtingi ir stojant į aukštąsias mokyklas kiltų sumaištis“, – sakė Vilniaus licėjaus direktorius.

Mokiniai sugrįžti nori

Lietuvos moksleivių sąjungos (LMS) atstovė, abiturientė Klėja Merčaitytė sako, dalis moksleivių, anot jos, dar nėra apsisprendę, ar šiemet stos į aukštąsias mokyklas, ir viskas priklausys nuo brandos egzaminų rezultatų.

„Moksleiviai galvoja, kad iš pradžių reikia išsilaikyti egzaminus, pažiūrėti, kokie bus rezultatai, ir tada spręsti, ar pasiimti laisvus metus, ar perlaikyti egzaminus“, – laidoje „Delfi diena“ pasakojo ji.

K. Merčaitytė pritaria, jog kai kurių disciplinų nuotolinis mokymas beveik atitiko kontaktinį. Nepaisant to, brandos egzaminų laukiama su nerimu.

„Baimė dėl egzaminų, jų rezultatų ir stojimo į aukštąsias mokyklas yra pakankamai didelė, nes mes žinom, kad ir finansuojamų vietų skaičius sumažėjo ir studijų kaina kyla“, – kalbėjo abiturientė.

Ji teigė, kad patys moksleiviai vis tik nori sugrįžti į mokyklas.

„Dauguma pasisakė, kad nori grįžti į mokyklą ir tiki, kad mėnesis kažką pakeis. Tikimės, kad tai padės užkamšyti spragas, kurios susidarė per šiuos nuotolinio ugdymo metus“, – kalbėjo K. Merčaitytė.

Pasak jos, moksleiviai palaiko ir sprendimą ilginti brandos egzaminų trukmę.

„Iš praėjusių metų galime girdėti, kad moksleiviams laiko egzamino metu vis neužtenka. Šiuo sprendimu džiaugiamės. Aišku, gali kilti diskusijų, kiek tos 15 min. gali išgelbėti“, – sakė abiturientė.

Brandos egzaminų pagrindinė sesija prasidės birželio 7 dieną ir baigsis liepos 2-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (230)